Motion control voor borstelloze motor van Amer

De Italiaanse fabrikant Amer is gespecialiseerd in motoren en besturingssystemen. Amer werkt nauw samen met VARIODRIVE om op maat gemaakte motion systeem-oplossingen te ontwikkelen voor verschillende toepassingen. Een belangrijk aandachtspunt van Amer’s R&D-team is de ontwikkeling van borstel loze motoren, die efficiënter zijn en de batterijduur van machines verlengen. Dankzij de MOD-bus- en CAN-bus-communicatieprotocollen kunnen de producten van Amer gemakkelijk communiceren met besturingssystemen, waardoor de ontwerptijd wordt verkort. In het artikel over motion control bij de borstel loze motor van Amer gaan we uitgebreid in op toepassing hiervan.

Ontwikkelen van hoge precisie motion systeem toepassingen

ACS en VARIODRIVE werken samen om high-tech machinebouwers te ondersteunen bij het ontwikkelen van hoge precisie motion controller toepassingen. ACS biedt motion controller en drive oplossingen, terwijl VARIODRIVE hen helpt bij de implementatie van deze producten. Het bedrijf richt zich op het creëren van slimme oplossingen en lange termijn partnerschappen om levens veranderende innovaties mogelijk te maken. Ze investeren in geavanceerde controle-algoritmes en simulatietools, waardoor het steeds gemakkelijker wordt om hoge precisie motion control te realiseren.

Neem contact op

 

  Complexe Motion control toepassingen met CODESYS

  CODESYS Softmotion CNC+Robotics maakt het voor machinebouwers eenvoudiger om complexe motion control toepassingen te ontwikkelen. Het pakket vereenvoudigt het programmeren van motion control applicaties zoals robots en manipulatoren, waardoor een breder scala aan manipulatoren en robots kan worden toegepast en efficiëntere applicaties kunnen worden gerealiseerd. De software maakt gelijktijdige aansturing van assen en onderlinge positiebepaling mogelijk, wat resulteert in vloeiendere bewegingen in minder tijd. Benieuwd naar hoe het CODESYS systeem in zijn werking gaat? Lees het in “complexe motion control toepassingen met CODESYS”.

  Motion control nauwkeurigheid

   

  Centrale of decentrale besturing van motion control

  De keuze tussen centrale of decentrale besturing van een motion control applicatie wordt bepaald door de machinebesturingshiërarchie en de wederzijdse afhankelijkheid van de assen. Vroeger was centrale besturing gebruikelijk, maar met de toenemende intelligentie van servo drives werd decentrale besturing populair. Tegenwoordig zijn er voordelen aan beide benaderingen, afhankelijk van de complexiteit van de bewegingen. Een centrale besturing biedt uniforme automatisering en synchronisatie van servo assen, terwijl een decentrale besturing specifieke taken dicht bij de bron kan uitvoeren. De keuze tussen een centrale of decentrale besturing van motion control hangt af van de afhankelijkheid tussen de assen.

  Download Whitepaper Motion Control   De 5 fases naar een productontwikkeling

   In de productontwikkeling van motion systeem oplossingen ondersteunt VARIODRIVE machinebouwers in elke fase. De 5 Fases die VARIODRIVE doorloopt zijn:

   1. Verkennende en conceptuele fase: In de verkennende en conceptuele fase wordt samen met de machinebouwer gezocht naar de optimale oplossing.
   2. Technische ontwerp- en offertefase: wordt een haalbaarheidsanalyse uitgevoerd en wordt een technisch ontwerp en offerte opgesteld.
   3. De detailontwerpfase: omvat hardware- en softwareontwerp, prototypebouw, en technische documentatie.
   4. Opleveringsfase: hiermee worden componenten geassembleerd, getest en gevalideerd, en vinden acceptatietesten plaats.
   5. Tot slot biedt VARIODRIVE expertise en directe contacten met fabrieken om tot de juiste oplossing te komen. VARIODRIVE biedt nazorg, zoals technische training, ondersteuning en garantie.

   Ontdek alle 5 fases en waar je rekening mee moet houden in het volledige artikel over de 5 fases naar een motion control oplossing.

    

   Motion systeem oplossingen voor machinebouwers

   VARIODRIVE is gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor machinebouwers. Wij bieden maatwerkoplossingen en stellen componenten van gerenommeerde merken samen tot totaaloplossingen. Ook pakken wij veelvoorkomende vraagstukken aan, zoals het vinden van de optimale motion systeem oplossingen tijdens de ontwerpfase of het omgaan met beperkte inbouwmogelijkheden en het selecteren van optimaal samengestelde producten. Met hun expertise en samenwerking zorgen ze ervoor dat de motion control oplossing perfect aansluit op de behoeften van elke machinebouwer.

   Nieuwe motion controller en drive van ACS

   ACS heeft een nieuwe motion controller/drive gelanceerd, speciaal ontwikkeld voor hoge-precisie toepassingen in markten zoals Semicon, additive manufacturing en lasertechnologie. De CMxa motion controller en UDMxa drive bieden geavanceerde motion controller mogelijkheden en optionele veiligheidsfunctionaliteit. Deze producten zijn ideaal voor toepassingen die hoge eisen stellen aan positioneer- en snelheidsregelingen, met resoluties op micron- en nanometerschaal. VARIODRIVE Aandrijf- en Besturingstechniek kan deze producten selecteren en biedt ondersteuning bij het maken van de optimale keuze voor uw toepassing. Met de nieuwe motion controller en drive van ACS Motion Control kunt u nauwkeurige en flexibele motion systemen realiseren.

   Laatste artikelen