Vind snel de juiste informatie: Ontdek onze handige FAQ!

Naast onze handige FAQ bieden wij ook andere vormen van ondersteuning aan. Zo kunt u ook contact met ons opnemen via onze contact pagina. Ons team van experts staat altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij eventuele problemen. We streven ernaar om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en hen te voorzien van relevante en actuele informatie. Aarzel daarom niet om ons te benaderen als u ergens niet uitkomt!

U kunt een bestelling plaatsen bij VARIODRIVE door uw opdracht te sturen naar orders@variodrive.nl Dan wordt uw opdracht direct verwerkt door onze binnendienst medewerkers.  

Door te kiezen voor een totaaloplossing van VARIODRIVE hoeft u zich verder geen zorgen te maken over de integratie van verschillende aandrijfcomponenten in de aandrijfketen van een machine. Wij staan achter onze totaaloplossing en kunnen hiervoor de werking garanderen. 

Door de verregaande kennis die wij hebben van onze producten en product integratie in de applicaties kunnen wij systeemgarantie afgeven. Wij garanderen op dat moment dat de applicatie functioneert met inzet van onze oplossing op het gebied van motion control en tractie toepassingen.  

Afhankelijk van uw applicatie kunt u kiezen voor een roterende of lineaire servomotor. U kunt de roterende servomotor combineren met een vertragingskast of lineaire tandriem of spindel actuator. Voor de juiste keuze kunnen wij een selectie op maat maken, neem hiervoor contact op met sales@variodrive.nl 

Voor lange slag en/of hoge snelheid waar nauwkeurigheid niet op de eerste plaats komt kiest u voor een tandriem aangedreven actuator of tandheugel/rondsel combinatie. Voor hogere krachten en nauwkeurigheden kiest u voor een spindel actuator. De actuator varianten zijn leverbaar in een uitvoering die zelfdragend is of geschikt voor een machineframe. 

Onder de meeste producten op onze website kunt u de 3D bestanden downloaden. Staat de gewenste 3D file er niet bij? Neem dan contact op met sales@variodrive.nl en wij sturen u de 3D file zo spoedig mogelijk toe. 

Borstel houdende motoren (DC tractie) zijn eenvoudig aan te sluiten en te onderhouden, het rendement is echter lager dan bij borstelloze motoren. Wilt u een hoger rendementweinig onderhoud en regeltechnisch meer mogelijkheden? Kies dan voor een borstelloze (AC tractie) motor. 

U kunt bij de meeste producten op onze website de benodigde configuratie software downloaden. Voor enkele producten is dit niet mogelijk, neem hiervoor contact op met sales@variodrive.nl dan helpen wij u zo spoedig mogelijk. 

Zoekt u een compacte motor met hoog rendement en nauwkeurigheid? Dan is een servomotor de juiste keus. In ons pakket hebben wij verschillende bouwvormen hiermee vinden we altijd een geschikte motor. 

Zoekt u een compacte aandrijving maar geen hoge dynamiek en nauwkeurigheid? Dan zijn onze stappen motoren met ingebouwde elektronica de juiste keus. Zeer compact en voorzien van een absolute encoder, elke motor kan voorzien worden van een veldbus zoals EtherCAT, Profinet etc. 

Heeft u hoge kracht of hoge nauwkeurigheid met lage snelheid? Kies dan voor een spindelaandrijving in combinatie met een servomotor. 

Heeft u hoge acceleraties en snelheden en zijn nauwkeurigheden van 0,05 mm voldoende? Kies dan voor een tandriemunit in combinatie met een servomotor of stappenmotor met ingebouwde elektronica. 

Veel feedbacksystemen zijn multiturn absoluut, software limits zijn dan voldoende en homing van de machine bij opstarten is niet noodzakelijk. Dit scheelt opstarttijd, bekabeling en de kans op storing is hierdoor kleiner. 

Wilt u een hoge aandrijfstijfheid? Kies dan voor een balgkoppeling. Wilt u meer demping in uw applicatie of heeft u een kleine uitlijnfout? Kies dan voor een elastomeerkoppeling. Zowel de balg als elastomeerkoppeling is deelbaar of als tussenas verkrijgbaar. 

Voor elke voedingsspanning van 12 VDC t/m 480 VAC hebben we een passende oplossing. 

Door het juist matchen van uw motor kunt in de meeste gevallen met een kleinere drive uit waardoor de kosten lager zijn

Maak alle montagevlakken as en asgat vetvrij. Monteer eerst de motorbouten en zet daarna de klemnaaf vast met het juiste moment. Op onze product pagina’s staan uitgebreide instructies vermeld.

Houd bij het monteren van een servomotor rekening met de radiale en axiale asbelasting.  

Profinet-bus/Ethercat/Ethernet IP/DeviceNet/SerCos/POWERLINK/CanOpen/RS485/RS232 

Werkzaam in machinebouw en OEM en heb je een vraagstuk rondom Motion Control? Wij kunnen op verschillende manieren helpen!
 • Veelgestelde vragen

  Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen over onze producten en diensten. Ons doel is om jou te voorzien van de beste klantenservice mogelijk, en deze pagina is daar een belangrijk onderdeel van.

  Lees meer
 • Teamviewer

  TeamViewer is een handige en betrouwbare softwareoplossing waarmee onze engineers eenvoudig op afstand toegang krijgen tot uw computer.

  Downloaden
 • Contact formulier

  Als gebruiker van VARIODRIVE-producten kan het voorkomen dat u vragen heeft over de werking of installatie van het product. In dat geval is het belangrijk om contact op te nemen met de technische ondersteuning van VARIODRIVE om snel en professioneel te worden geholpen.

  Stel uw vraag
Edgar - VARIODRIVE