ACS Motion Control en VARIODRIVE maken hoge precisie steeds makkelijker voor high-tech machinebouwers

Snel en goed een high precision motion control toepassing ontwikkelen? Voor veel machinebouwers klinkt dat te goed om waar te zijn maar het is precies waar ACS Motion Control zich op richt. De leverancier van motion controller en drive oplossingen vertelt in dit artikel uitgebreid over de ontwikkelingen en kansen die zij zien. VARIODRIVE werkt al meer dan 25 jaar met de producten van ACS Motion Control en helpt high-tech OEM (Original Equipment Manufacturer) bij de implementatie van deze producten in hun hoge-precisie toepassingen.

Jason Goerges

We strive to create the smartest motion control solutions through long term partnerships that make life-changing innovations possible.

Bovenstaande is de vision statement van ACS Motion Control, onze partner en leverancier van motion controller en drive oplossingen voor high-tech OEM systemen. En dat is geen holle frase, in ons gesprek met Jason Goerges, General Manager North America en Global VP of Marketing bij ACS Motion, spelen deze elementen allemaal een belangrijke rol.

“Het is opwindend om in een bedrijf en markt te werken waar gevraagd wordt naar elegante oplossingen die passen in de waanzinnig complexe toepassingen die onze cliënten in bijvoorbeeld semiconductor bouwen. Het zijn geen uitdagingen die je van de een op de andere dag oplost, daar moet je continu aan blijven werken. Dat inspireert en daagt mij persoonlijk uit,” vertelt Jason.

Partnership

ACS werkt in samen met lokale partners om te voldoen aan de behoeftes van high-tech OEM machinebouwers in de Benelux en andere gebieden. VARIODRIVE is door ACS zorgvuldig geselecteerd:

“Het type motion control applicaties dat goed past bij onze producten is bijna per definitie zeer uitdagend. We hebben een uitgebreid productprogramma en is veel verschillende factoren bepalen wat het optimale product voor een bepaalde toepassing is. Natuurlijk ondersteunen wij onze partners bij het maken van die keuze maar om onze producten effectief te implementeren moet de motion control expertise van onze partners van een zeer hoog niveau zijn.

Die expertise betreft ook hun kennis van onze softwaremogelijkheden en algoritmes, daarmee maken onze producten steeds vaker het verschil. Onze programming library zijn bijvoorbeeld zeer uitgebreid en we bieden krachtige simulatie hulpmiddelen die van grote waarde zijn voor machinebouwers tijdens ontwikkeling en inzet. Machinebouwers krijgen hierdoor steeds meer flexibiliteit en kunnen sneller machines op de markt brengen.”

Hoge precisie EtherCAT servodrives

De afgelopen jaren heeft ACS Motion Control haar productaanbod uitgebreid om een breder palet aan applicaties te bedienen:

“Wij zijn een early adopter van EtherCAT en gebruiken deze industriele netwerktechnologie nu al meer dan 10 jaar als de ruggengraat van ons motion controller ecosysteem. Er zijn veel machinebouwers die andere op EtherCAT gebasseerde controllers willen gebruiken en geavanceerde, hoge-preciesie (sub-micron tot sub-nanometer resolutie) servocontrol nodig hebben. Wij hebben daarom een serie van ‘Intelligent Drive Module’ servo drives gelanceerd die via EtherCAT communiceren met controllers van andere merken. Deze producten brengen onze hoge-precisie servo drive expertise naar een breder palet aan systemen.

We investeren significant geavanceerde controle algoritmes om steeds dichterbij de gewenste beweging te komen. Hierdoor neemt de doorvoer van machines toe. Daarnaast investeren we ook in het ontsluiten van data voor machine controle systemen. Onze producten kunnen data en informatie leveren die bijvoorbeeld preventief onderhoud en andere industry 4.0 functionaliteit mogelijk maken. Met ACS controllers hoeft een machinebouwer minder uitgebreide code te schrijven om hun motion control applicatie meer intelligent te maken.”

Gebruiksgemak

“In de afgelopen 5 jaar is ACS stevig gegroeid. Ik geloof dat we een toonaangevend merk zijn op het gebied van high-precision motion control en telkens sterker worden. Daarbij kom ik terug op de simulatie tools en software waar we zoveel in investeren, daarmee wordt het steeds minder moeilijk om hoge-precisie motion control te realiseren. Dat wordt steeds belangrijker omdat het aantal engineers dat zich specialiseert in hoge-precisie motion control niet noodzakelijk groeit terwijl de complexiteit van toepassing ervan blijft toenemen. De waarde van controllers die complexiteit kunnen reduceren of simplificeren wordt daarmee steeds waardevoller. ACS wil waarde toevoegen OEMs door veel uitdagingen die hoge-precisie beweging met zich meebrengt weg te nemen.”

VARIODRIVE levert het volledige productprogramma van ACS Motion Control in de Benelux en biedt ondersteuning op het gebied van ontwerp, simulatie, samenstelling, assemblage, programmeren en onderhoud. Weten hoe een samenwerking met ACS en VARIODRIVE er voor uw organisatie uit kan zien? Neem contact op via sales@variodrive.nl of bel +31 186636280 voor een afspraak.

Meld je aan voor de nieuwsbrief