ACS lanceert nieuwe motion controller en drive voor hoge-precisie toepassingen

ASC Motion Control lanceert een nieuwe motion controller/drive, gebaseerd op de EtherCAT standaard en specifiek ontwikkeld voor hoge-precisie toepassingen in markten als Semicon, additive manufacturing, en laser technologie. ACS geeft zelf aan dat de CMxa en UDMxa bedoelt zijn voor toepassingen met een micron tot nanometer resolutie met hoge vereisten op het gebied van positioneer- en snelheidsregelingen. We vertellen u in dit artikel graag meer over de oplossingen waarbij VARIODRIVE  Aandrijf- en Besturingstechniek deze producten zou selecteren.

De nieuwe producten zijn eenvoudig te implementeren en bieden de meest geavanceerde motion control mogelijkheden naast nieuwe optionele veiligheidsfunctionaliteit zoals SS1 en STO. Onze Managing Director, André de Lijser vertelt het volgende over de toepasbaarheid van deze producten:

Motion control toepassen in veeleisende markten

SPiiPlusCMxa Motion Control units

“Deze producten zijn ervoor gemaakt om in de meest veeleisende markten te worden toegepast. Denk dan bijvoorbeeld aan Wafer handling machines, display productie, medische robots, 3D printers of laser snij- of graveermachines. Praktisch elke toepassing die hoge eisen stelt op het gebied van bijvoorbeeld positioneer nauwkeurigheid, lage settling tijden of een zeer lage snelheidsrimpel is gebaat bij dit product.

Denk ook bijvoorbeeld aan een applicatie waarbij sprake is van een Multiple Input Multiple Output systeem zoals gantry systemen waarbij de lineaire positie ontkoppeld moet zijn van de yaw verplaatsing. Of aan toepassingen waarbij tijdens beweging hoge belasting variaties optreden zoals het dynamisch verplaatsen van het zwaartepunt en het vergroten van massa tijdens de beweging. Ik kan zo nog 5 applicaties noemen waarbij wij dit product zouden toepassen.

In de kern is het zaak dat machinebouwers de juiste afweging maken tussen de daadwerkelijke vereisten van de toepassing en de controllers en drives die toegepast kunnen worden. Maar in de praktijk kunnen machinebouwers deze mogelijkheden niet altijd even goed overzien. Dat is waar VARIODRIVE u in kan ondersteunen, wij helpen u om de afweging inzichtelijk te maken en tot de optimale selectie te komen.”

SPiiPlusCMxa motion controller

De CMxa is een EtherCAT master motion controller met een geintegreerde motor drive(s) die krachtige servo controle algoritmes gebruikt om de prestaties van het motion systeem te maximaliseren. Hiermee kunt u bijna elk type motor of stage aansturen wat zorgt voor een hoge systeem flexibiliteit. Natuurlijk werkt deze controller met de SPiiPlus ADK Suite waarin veel geavanceerde servo tuning en applicatie ontwikkeling mogelijkheden zijn opgenomen.

De technische voordelen vat het persbericht als volgt samen:

The CMxa can be configured to control up to 64 total axes and includes 1, 2, or 3 built-in drives at up to 265Vac and 30A peak current output per axis. In addition to its integrated motor drives, system designers can control a large variety of distributed EtherCAT drives. The CMxa’s fixed servo sampling and update rate and high-speed distributed clock EtherCAT network provides the tightly synchronized real-time control needed for sophisticated multi-axis machine designs.

[fl_builder_insert_layout id=11234]

UDMxa motion drive

De UDMxa is een nieuwe EtherCAT drive die aangestuurd kan worden door elke andere SPiiPlus controller en heeft een krachtige multi-processor architectuur waarin universele motor en encoder technologie is opgenomen. Geavanceerde mogelijkheden zoals ServoBoost, MIMO gantry control, hoge-snelheid position event generation en as positie registratie maken een hoge nauwkeurigheid en robuust motion control systeem mogelijk.

Voor de volledige lijst met product eigenschappen verwijzen wij u graag naar het volledige persbericht.

Over ACS Motion Control

ACS Motion Control is een leverancier van motion controllers en aandrijfoplossingen voor high-tech systemen voor OEM actief in markten als semiconductor, additive manufacturing en electronische assemblage. De oplossingen van ACS zijn ontworpen om de accuraatheid en productie capaciteit van machines te maximaliseren en tegelijkertijd de machinebouwer in staat stellen hun producten sneller op de markt te brengen.


ACS Motion Control
Meld je aan voor de nieuwsbrief