Amers borstelloze motoren stimuleren innovatie in motion control

Wat is de toegevoegde waarde van een motion control oplossing op maat? In dit artikel bespreken we onze samenwerking met het Italiaanse Amer, een toonaangevende fabrikant van motoren, tractie- en besturingssystemen. VARIODRIVE werkt al jaren nauw samen met Amer aan het realiseren van unieke, klantspecifieke oplossingen voor uitdagende motion control toepassingen.

“Onze oplossingen zijn volledig op maat gemaakt en dat fascineert mij en elk ander persoon uit het team. Elk product is een nieuw project en vice versa. Er wordt veel geïnvesteerd in producten en processen, wat echt inspirerend is en de reden waarom AMER blijft groeien en ontwikkelen in industrieën met een toenemende technologische content.

Co-design van Amer producten

Het Amer team is duidelijk gepassioneerd over zijn werk voor de fabrikant van motoren, tractie- en controlesystemen en praat graag over samenwerking met partners zoals VARIODRIVE:

Lorenzo Venegoni, Export Manager van Amer Spa, zegt “We ontwerpen onze producten samen met onze partners. Dit betekent dat ze vanaf het begin bij elk project betrokken zijn en samen met hen bestuderen we de eigenaardigheden, variabelen en prestaties van elke oplossing. Vanwege het hoge kwaliteitsniveau van onze op maat gemaakte producten vindt de distributie plaats via Amer Group-bedrijven met een wereldwijde aanwezigheid. De enige uitzondering is VARIODRIVE, die ons ter plaatse vertegenwoordigt en persoonlijk contact heeft met klanten.

VARIODRIVE verkent de markt en deelt klantbehoeften en nieuwe kansen met ons. Amer en VARIODRIVE ontwerpen en personaliseren samen nieuwe producten. VARIODRIVE is verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties, zowel commercieel als technisch, met klanten.”

Samenwerken aan maatwerk oplossingen

VARIODRIVE’s Sales Manager Edgar Hogervorst is ook lovend over de samenwerking met AMER:

“Het begint natuurlijk allemaal met de zeer hoge kwaliteitsstandaard die Amer stelt in combinatie met de maatwerkoplossingen. Dat kan alleen als je nauw samenwerkt. Onze technisch specialisten spreken vaak direct met de R&D afdeling van Amer en voor een groter project stellen we vaak een projectteam samen waarin Amer, VARIODRIVE en de klant vertegenwoordigd zijn. Alles, van het mechanische ontwerp tot de uiteindelijke etikettering, kan worden uitgevoerd volgens de eisen van de klant.

Onze nauwe samenwerking met Amer biedt vele mogelijkheden voor klanten van VARIODRIVE.”

Borstelloze motoren

Het R&D-team van Amer richt zich onder andere op borstelloze motoren. De efficiëntie van deze technologie maakt het niet alleen mogelijk om de batterij te verkleinen, maar ook om het aantal bedrijfsuren van de machine te vergroten. Dit geeft Amer en onze klanten nieuwe mogelijkheden voor het ontwikkelen en ontwerpen van nieuwe machines. Lorenzo zegt:

“ Borstelloze technologie maakt het mogelijk om de opbrengst te verhogen bij hetzelfde vermogen, een soepele werking te garanderen, zelfs bij lage snelheden, grote belastingen en vermogenspieken aan te kunnen en tegelijkertijd de systeemintegriteit te waarborgen. Een laag stroomverbruik en een lange levensduur van de batterij verhogen de bedrijfsuren en verminderen periodiek onderhoud, wat resulteert in lagere bedrijfskosten.

Onze brushless motoren leveren vermogens van 100 tot 3.500 W en zijn steeds vaker te koppelen aan zogenaamde connected producten die monitoring op afstand en preventief onderhoud mogelijk maken.”

Door het gebruik van MOD-bus- en CAN-bus-communicatieprotocollen kunnen de producten van Amer communiceren met besturingssystemen die deze protocollen gebruiken. Dit verkort de benodigde ontwerptijd aanzienlijk; er hoeven minder aanpassingen of integraties ontwikkeld te worden.

Klantbehoefte centraal

“Bij Amer kunnen we vrijwel alles helemaal naar wens van de klant maken”, zegt Casper Stroowinder , Technisch Manager bij VARIODRIVE en iemand met veel ervaring met Amer-producten. “We doen FEM-analyses, maken de wikkelingen (snelheden en vermogen) op klantspecificatie en kunnen kiezen tussen borstelhoudende en borstelloze oplossingen. Hierdoor kunnen we in de praktijk altijd een technisch en commercieel ideale oplossing bedenken. Het ontwerp wordt vervolgens in 3D en PDF opgeleverd zodat het direct getekend kan worden en het mogelijk is om eerst een prototype aan te leveren en te testen voordat we overgaan tot serieproductie.

Het is simpelweg te veel om op te noemen, zelfs de etikettering en verpakking wordt naar wens van de klant uitgevoerd! Amer is gewoonweg een fantastische partner voor VARIODRIVE. Klanten van VARIODRIVE profiteren van onze nauwe samenwerking met deze fabrikant, omdat wij ook in kleinere series maatwerkoplossingen bieden. Hierdoor kunnen we veel meer uitdagingen aan.”

Het team van VARIODRIVE vertelt u graag meer over onze samenwerking met Amer aan de hand van aansprekende voorbeelden van oplossingen die wij voor andere klanten hebben gerealiseerd. Neem dan contact op met sales@variodrive.nl of bel +31 186-636280 om een afspraak te maken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief