Mobiele elektrificatie en productinnovatie centraal in aanpak Parker Hannifin

“VARIODRIVE is een best-practice voorbeeld van onze ideale partnership.” Deze lovende woorden spreekt Frank Durban, Division Marketing & Commercial Manager bij Parker uit als wij hem vragen naar de samenwerking. We spreken met hem over Parker’s marktbenadering en hoe het bedrijf denkt over de ontwikkeling van nieuwe producten. We sluiten af met een belangrijke thema, mobiele elektrificatie; hoe Parker en VARIODRIVE samenwerken aan het vervangen van dieselmotoren voor elektrische motoren op bouwplaatsen.

Frank Durban

“Bij Parker zien wij marketing anders, we leggen veel meer nadruk op de strategische kant. Het definiëren van de juiste markten en marktsegmenten, bepalen welke producten deze nodig hebben en er vervolgens voor zorgen dat we deze producten ontwikkelen en lanceren. De ontwikkeling van een catalogus of website is belangrijk maar uiteindelijk moet je ervoor zorgen dat je voldoet aan de klantbehoefte wat betreft toekomstige producten en diensten.”

Frank Durban begon al tijdens zijn studie bij Parker en kreeg na het behalen van zijn Masters in Electrical Engineering op de afdeling Research & Development. Hier werkte hij aan verschillende producten zoals logic en motion controllers maar ook de bekende Compax3 Servo Drive. Toen hij ook gevraagd werd om de nieuwe technologie te introduceren bij collega’s én klanten ontdekte hij hoe leuk hij een meer klantgerichte rol vindt. Hij heeft sinds vorig jaar de leiding over de marketing van een divisie waarin de elektrische- en elektromechanische producten samengevoegd zijn met de pneumatische activiteiten van Parker.

Strategische partnership met VARIODRIVE

“Ik heb al sinds het begin van mijn carrière bij Parker nauw contact met VARIODRIVE. VARIODRIVE is een belangrijke, strategische partner voor ons en daarom zijn ze ook nauw verbonden met onze organisatie. Ze kennen alle belangrijke mensen en bedienen namens ons direct klanten. Het betekent ook dat hun ‘voice of customer’ altijd meegenomen wordt in ons ontwikkelingsproces en dat zij vaak een ‘alpha customer’ zijn en als eerst met nieuwe producten werken.

Ik zou VARIODRIVE ook zeker noemen als een ‘best practice’-voorbeeld van hoe wij willen dat een distributeur opereert en de kennis waarover zij beschikken. Want de producten van mijn divisie zijn niet typische catalogusproducten, een klant kan niet simpelweg iets kiezen maar moet echt begeleid worden in dat proces. Daar komen bepaalde calculaties bij kijken en ervaring met uiteenlopende toepassingen speelt een grote rol, dat is precies wat VARIODRIVE kan bieden. Zij zijn een verlengstuk van onze organisatie in Nederland en verkopen niet alleen ons product maar zijn een vertrouwd adviseur van hun klanten. Alleen partners zoals VARIODRIVE kunnen die relatie aangaan en één-op-één met de engineers van hun klanten praten”.

Productinnovaties Parker

En hoewel VARIODRIVE als geen ander bekend is met onze producten maak ik graag van deze gelegenheid gebruik om een aantal producten onder de aandacht te brengen; de PSD servo drives, de ETH serie van elektromechanische cilinders en de nieuwe HLR serie van lineaire actuatoren voor meerassige toepassingen.”

Volgende generatie servo drives: PSD Series

De nieuwste generatie servo drives van Parker is de PSD series en is de opvolger van de bekende Compax3. Gericht op markten zoals voedselverwerking, verpakking, textiel, papier en plastics zorgt de PSD serie servo drives ervoor dat machinebouwers hun kosten voor het bouwen, configureren en draaien van op zichzelf staande en meerassige servodrives kunnen reduceren. VARIODRIVE heeft, samen met Parker, dit product al succesvol ingezet bij verschillende applicaties.

ETH Series van elektromechanische cilinder (kogelomloopspindel)

Met een precisie klasse 7, extra grote kogelomloopspindel, biedt de ETH (hoge kracht elektrische cilinder) een programma aan elektrische cilinders met ongeëvenaarde krachtdichtheid en stuwkracht. Het product is geschikt voor een verscheidenheid aan lineaire bewegingsbehoeften die hoge stuwkracht vereisen, zoals materiaalvorming, assemblage en perspassing, en is een ideaal platform om hydraulische cilindertoepassingen te elektrificeren met een schone elektrische oplossing.

HLR Series actuatoren (High Moment Rodless Linear Actuator)

De HLR Series is een economische lineaire actuator die ideal is voor meerassige toepassingen zoals een zogenaamd ‘handling’-systeem. Het is een compacte, riemaangedreven lineaire geleiding uitgerust met een stangloze lineaire actuator die over een hoog laadvermogen beschikt. De HLR-serie is bij uitstek geschikt voor meerassige X-Y-handlingtoepassingen in assemblage, elektronische fabricage en pick & place-toepassingen.

Mobiele elektrificatie: het vervangen van verbrandingsmotoren door elektrische motoren en het elektrificeren van de hyraulics in bouwmachines

“Samen met VARIODRIVE ontwikkelt Parker producten om voorop te lopen in de nieuwe markt van mobiele elektrificatie. Een hele stap omdat mijn divisie oorspronkelijk uitsluitend gericht was op industriële toepassingen en onze producten vooral werden toegepast in productieomgevingen zoals verpakkingen, voedselverwerking en assemblage. We maken nu deel uit van een grote actie om dieselmotoren van bouwplaatsen te verwijderen of minimaliseren door de dieselmotoren van bouwvoertuigen zoals graafmachines en mijnbouwmaterieel te vervangen door elektromotoren. De nieuwe, elektrische motoren zijn energiezuiniger, produceren minder geluid en zorgen voor minder uitlaatgassen.

De eerste stap die veel klanten zetten is dat ze een elektromotor gaan gebruiken om de stroom en druk van de hydraulische pomp te regelen. Parker heeft specifiek een compleet assortiment producten en diensten ontwikkeld – rond de combinatie GVM en GVI motor/omvormer – voor klanten die de hydrauliek willen loskoppelen van de dieselmotor. De komende tijd zullen we blijven samenwerken met VARIODRIVE om klanten te ondersteunen bij het maken van deze cruciale overgang.”

VARIODRIVE is trots op haar jarenlange partnership en waardeert net als zij de innige verbinding tussen de twee bedrijven. Met Parker producten weten wij keer op keer het verschil te maken bij machinebouwers en dat blijven we natuurlijk doen. Wil je meer weten over de aanpak van VARIODRIVE of de manier waarop wij machinebouwers ondersteunen? Neem dan contact op met sales@variodrive.nl of bel +31 186636280.

Meld je aan voor de nieuwsbrief