Cas past zijn technische kennis en ervaring toe bij VARIODRIVE

Na een lange technische carrière in de telecommunicatie komt Cas Helder in 2021 in contact met VARIODRIVE. Met zijn technische kennis en ervaring ondersteunt hij het team in verschillende technische aspecten van het werk. We gingen met Cas in gesprek over zijn werk, het team en de sfeer bij VARIODRIVE.

Al op de lagere school wist Cas Helder: ik ga de techniek in. Hij doorloopt de LTS en in de jaren daarna voltooit hij ook de opleidingen Monteur Industriële Elektronica en Technicus Industriële Elektronica. Naast zijn werk en opleidingen werkte Cas hobbymatig ook aan technische projecten, bijvoorbeeld het onderhouden van auto’s. Dat kwam goed van pas ten tijde van zijn dienstplicht in 1986, waar Cas zich bezighield met reparaties van de elektronica in auto’s. Na zijn tijd in dienst gaat Cas aan de slag in de telecom en werkt hij onder andere zestien jaar bij Ericsson. “Ik heb van alles gedaan in de telecom industrie. Van installaties van telefooncentrales, het plaatsen van zendmasten op grote hoogte en het testen van telefooncentrales en mobiele netwerken.”

Technische ondersteuning bij VARIODRIVE

In 2021 komt Cas via zijn vriendin Irma in contact met VARIODRIVE. Irma kent VARIODRIVE goed, want zij werkt zelf in het office team dat zich bezighoudt met de administratie en order verwerking. De functie van Cas is vrij breed, hij ondersteunt het team bijvoorbeeld in verschillende technische klussen. “Van motoren en vertragingskasten of encoders aan elkaar monteren, tot het bouwen van een specifiek onderdeel en het testen van functionaliteiten. Bijvoorbeeld of de motorreductor die geassembleerd is goed werkt, of deze de juiste kant op draait en niet te veel stroom verbruikt.”

VARIODRIVE bouwt ook complete speciale motoren, het assembleren en testen hiervan is een heel nauwkeurig karwei. Daarnaast maken wij test- en demo opstellingen om onze klanten te ondersteunen. Cas werkt dus aan allerlei verschillende technische werkzaamheden binnen VARIODRIVE. “Ik assembleer ook motor en feedback kabels voor servo aandrijvingen, help klanten met montage en testen maar ook met eventuele reparaties of nieuwe firmware. Kortom mijn werkzaamheden zijn zeer gevarieerd, dat maakt het ook uitdagend en interessant!”

Daarnaast houdt Cas zich bezig met de binnenkomend en vertrekkende goederen. “Ik los het binnenkomende transport en meld deze aan bij de administratie. Op basis van de labels die ik van de administratie krijg zorg ik er voor dat ze naar de juiste plaats in het magazijn gaan of ga ik aan de slag met de assemblage.” Producten en installaties die gereed zijn voor transport worden door Cas ingepakt en klaargemaakt voor vertrek.

“In vergelijking met mijn vorig werk ben ik in een heel ander onderdeel van “techniek” terecht gekomen. Bij VARIODRIVE kan ik mijn jaren aan ervaring goed gebruiken én ontzettend veel nieuwe dingen leren.”

Sfeer bij VARIODRIVE

We vroegen Cas natuurlijk ook hoe hij het werken bij VARIODRIVE ervaart. “Werken bij VARIODRIVE is heel leuk, het is een relatief klein bedrijf met een gezellige sfeer en gevarieerd werk. We lunchen met het hele team en je kan altijd wel bij iemand terecht voor een babbeltje of een vraag.” Cas vind het fijn dat hij zijn werk zelf in kan delen, natuurlijk zijn er deadlines en komen er dingen tussendoor die direct moeten gebeuren maar hij kan ook veel taken zelf inplannen. Ook is de bereikbaarheid voor Cas een fijne afwisseling met zijn eerdere werk waarvoor hij in heel het land werkte en soms om zes uur ’s ochtends al in de auto zat om op tijd op locatie te zijn, “Nu ben ik met twintig tot dertig minuten op werk, dat is een fijne bijkomstigheid.”

Hoewel Cas zich hobbymatig niet meer zoveel bezighoudt met technische projecten, hij zwemt nu liever in het wedstrijdbad, is techniek nog steeds een passie. Gevraagd naar het leukste in zijn werk zegt hij, “Toch het technische, bijvoorbeeld uitzoeken hoe een nieuwe motor in elkaar gezet moet worden of de assemblage van een nieuw project.”

Ben jij geïnteresseerd in (servo)techniek en wil je wel eens weten hoe een baan bij VARIODRIVE eruit ziet? Dan horen wij graag van je. Neem contact op met André via a.delijser@variodrive.nl of bel +31186636280.

Meld je aan voor de nieuwsbrief