Wij helpen je verder!

support

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie. Zoek jouw vraag in onze FAQOok kunnen wij je online verder helpen met behulp van Teamviewer.

Teamviewer

FAQ

Hoe kan ik een bestelling plaatsen bij VARIODRIVE?

U kunt een bestelling plaatsen bij VARIODRIVE door uw opdracht te sturen naar orders@variodrive.nl Dan wordt uw opdracht direct verwerkt door onze binnendienst medewerkers.  

Waarom zou ik kiezen voor een totaaloplossing van VARIODRIVE?

Door te kiezen voor een totaaloplossing van VARIODRIVE hoeft u zich verder geen zorgen te maken over de integratie van verschillende aandrijfcomponenten in de aandrijfketen van een machine. Wij staan achter onze totaaloplossing en kunnen hiervoor de werking garanderen. 

Waarom zou ik kiezen voor de systeemgarantie van VARIODRIVE?

Door de verregaande kennis die wij hebben van onze producten en product integratie in de applicaties kunnen wij systeemgarantie afgeven. Wij garanderen op dat moment dat de applicatie functioneert met inzet van onze oplossing op het gebied van motion control en tractie toepassingen.  

Hoe weet ik welke motor ik moet kiezen? Waar moet ik op letten bij het kiezen van een motor?

Afhankelijk van uw applicatie kunt u kiezen voor een roterende of lineaire servomotor. U kunt de roterende servomotor combineren met een vertragingskast of lineaire tandriem of spindel actuator. Voor de juiste keuze kunnen wij een selectie op maat maken, neem hiervoor contact op met sales@variodrive.nl 

Welke lineaire actuator past het best bij mijn toepassing?

Voor lange slag en/of hoge snelheid waar nauwkeurigheid niet op de eerste plaats komt kiest u voor een tandriem aangedreven actuator of tandheugel/rondsel combinatie. Voor hogere krachten en nauwkeurigheden kiest u voor een spindel actuator. De actuator varianten zijn leverbaar in een uitvoering die zelfdragend is of geschikt voor een machineframe. 

Hoe kan ik 3D tekeningen downloaden?

Onder de meeste producten op onze website kunt u de 3D bestanden downloaden. Staat de gewenste 3D file er niet bij? Neem dan contact op met sales@variodrive.nl en wij sturen u de 3D file zo spoedig mogelijk toe. 

Waarom zou ik kiezen voor AC tractie of DC tractie motoren?

Borstel houdende motoren (DC tractie) zijn eenvoudig aan te sluiten en te onderhouden, het rendement is echter lager dan bij borstelloze motoren. Wilt u een hoger rendementweinig onderhoud en regeltechnisch meer mogelijkheden? Kies dan voor een borstelloze (AC tractie) motor. 

Hoe kan ik software downloaden?

U kunt bij de meeste producten op onze website de benodigde configuratie software downloaden. Voor enkele producten is dit niet mogelijk, neem hiervoor contact op met sales@variodrive.nl dan helpen wij u zo spoedig mogelijk. 

Waarom zou ik kiezen voor een servomotor?

Zoekt u een compacte motor met hoog rendement en nauwkeurigheid? Dan is een servomotor de juiste keus. In ons pakket hebben wij verschillende bouwvormen hiermee vinden we altijd een geschikte motor. 

Waarom zou ik kiezen voor een stappenmotor met geïntegreerde elektronica?

Zoekt u een compacte aandrijving maar geen hoge dynamiek en nauwkeurigheid? Dan zijn onze stappen motoren met ingebouwde elektronica de juiste keus. Zeer compact en voorzien van een absolute encoder, elke motor kan voorzien worden van een veldbus zoals EtherCAT, Profinet etc. 

Waarom zou ik kiezen voor een spindel?

Heeft u hoge kracht of hoge nauwkeurigheid met lage snelheid? Kies dan voor een spindelaandrijving in combinatie met een servomotor. 

Waarom zou ik kiezen voor een tandriem?

Heeft u hoge acceleraties en snelheden en zijn nauwkeurigheden van 0,05 mm voldoende? Kies dan voor een tandriemunit in combinatie met een servomotor of stappenmotor met ingebouwde elektronica. 

Wanneer zijn limitswitchen niet noodzakelijk?

Veel feedbacksystemen zijn multiturn absoluut, software limits zijn dan voldoende en homing van de machine bij opstarten is niet noodzakelijk. Dit scheelt opstarttijd, bekabeling en de kans op storing is hierdoor kleiner. 

Hoe weet ik welke koppeling ik moet kiezen? Waar moet ik op letten bij het kiezen van een koppeling?

Wilt u een hoge aandrijfstijfheid? Kies dan voor een balgkoppeling. Wilt u meer demping in uw applicatie of heeft u een kleine uitlijnfout? Kies dan voor een elastomeerkoppeling. Zowel de balg- als elastomeerkoppeling is deelbaar of als tussenas verkrijgbaar. 

Welke voedingsspanningen zijn mogelijk?

Voor elke voedingsspanning van 12 VDC t/m 480 VAC hebben we een passende oplossing. 

Waarom zijn er zoveel verschillende toerentallen voor elke motor? Wat is hier het nut van?

Door het juist matchen van uw motor kunt in de meeste gevallen met een kleinere drive uit waardoor de kosten lager zijn

Hoe monteer ik een vertragingskast aan een motor?

Maak alle montagevlakken as en asgat vetvrij. Monteer eerst de motorbouten en zet daarna de klemnaaf vast met het juiste moment. Op onze product pagina’s staan uitgebreide instructies vermeld.

Waar moet ik op letten bij het monteren van een servomotor?

Houd bij het monteren van een servomotor rekening met de radiale en axiale asbelasting.  

Welke communicatie bussystemen zijn mogelijk bij JVL motoren?

Profinet-bus/Ethercat/Ethernet IP/DeviceNet/SerCos/POWERLINK/CanOpen/RS485/RS232 

Contact

Niet gevonden wat je zocht?

Neem dan contact met ons op.