ATEX-koppeling MK

ATEX koppelingen

De ATEX miniatuur balgkoppelingen van R+W Couplings worden in explosiegevaarlijke omgevingen gebruikt waar positienauwkeurigheid en dynamische beweging vereist zijn. Deze volgen specifieke classificaties binnen Europese richtlijnen 2014/34 / EU (ATEX) die gelden op het moment dat deze op de website worden gepubliceerd. Bent u machinebouwer en/of constructeur en heeft u meer informatie nodig over de werking van of advies over deze ATEX koppelingen neem dan contact op met VARIODRIVE.

De ATEX koppelingen van het type MK komen goed tot zijn recht bij het overbrengen van koppels vanaf 0,05 Nm en een asdiameter vanaf 1 mm. Miniatuur balgkoppelingen zijn opgebouwd uit 2 naven en een balg. De koppelingen zijn compact,  bieden hoge  stijfheid, zijn spelingvrij en vangen radiale, axiale en angulaire uitlijnfout op. Ze worden o.a.. toegepast in de medische technologie, laboratoriumapparatuur en micropompen.

Volgens de Machinerichtlijn mogen ATEX miniatuur balgkoppelingen alleen worden gebruikt in een afgesloten behuizing. Zowel de ingaande als de uitgaande as moeten worden bewaakt om een uitschakeling te garanderen in het geval van een koppelingsstoring. Afmetingen en materialen van de standaardmodellen blijven grotendeels intact. De uitlijningsfouten, snelheden en het nominale koppel van de standaardmodellen moet met 30% worden verminderd.

Datasheets
  • ATEX instructies
Tabel
Type Kenmerk Koppel
MK1Naaf met radiaal schroef Standaard – 30%
MK2Met klemnaaf Standaard – 30%
MK3Naaf met spandoorn Standaard – 30%
MK4Naaf met radiaal schroef en press fit segment Standaard – 30%
MK5Met klemnaaf en taps press fit segment Standaard – 30%
MK6Met spandoorn Standaard – 30%
MKHMet gedeelde klemnaaf Standaard – 30%
MKSMet axiale conische klemring Standaard – 30%
BKLEcoflex met klemnaaf Standaard – 30%
FK1MicroflexStandaard – 30%
Downloads
  • All
  • Datasheets
  • Datasheets
Heeft u de juiste informatie niet kunnen vinden?
Veelgestelde vragen

U kunt een bestelling plaatsen bij VARIODRIVE door uw opdracht te sturen naar orders@variodrive.nl Dan wordt uw opdracht direct verwerkt door onze binnendienst medewerkers.  

Door te kiezen voor een totaaloplossing van VARIODRIVE hoeft u zich verder geen zorgen te maken over de integratie van verschillende aandrijfcomponenten in de aandrijfketen van een machine. Wij staan achter onze totaaloplossing en kunnen hiervoor de werking garanderen. 

Door de verregaande kennis die wij hebben van onze producten en product integratie in de applicaties kunnen wij systeemgarantie afgeven. Wij garanderen op dat moment dat de applicatie functioneert met inzet van onze oplossing op het gebied van motion control en tractie toepassingen.  

Onder de meeste producten op onze website kunt u de 3D bestanden downloaden. Staat de gewenste 3D file er niet bij? Neem dan contact op met sales@variodrive.nl en wij sturen u de 3D file zo spoedig mogelijk toe. 

U kunt bij de meeste producten op onze website de benodigde configuratie software downloaden. Voor enkele producten is dit niet mogelijk, neem hiervoor contact op met sales@variodrive.nl dan helpen wij u zo spoedig mogelijk. 

Heeft u alles kunnen vinden?