Werken bij VARIODRIVE: directeur André de Lijser

Van wapentechnicus tot directeur van een bedrijf gespecialiseerd in servotechniek. André de Lijser is sinds 2,5 jaar de Managing Director van VARIODRIVE maar werkte hier eerder ook al 13 jaar (!) als engineer. Waarom is hij teruggekomen en hoe ziet hij onze toekomst? In dit artikel bespreken de achtergrond en ambities van onze directeur.

“Wat ik fantastisch vind is om met een team van mensen dingen voor elkaar te krijgen. Het liefst heb ik mensen om mij heen die veel meer weten dan ik. Door dat samen te brengen kunnen we een team naar een hoger plan brengen en mooie dingen maken. Zo’n team vond ik bij VARIODRIVE.”

Managing Director van VARIODRIVE

André de Lijser begon zijn carrière bij de Koninklijke Marine als wapentechnicus en werkte daar in totaal 9 jaar. Na een studie Elektrotechniek, Elektrische Aandrijftechniek en mechatronica kwam hij vervolgens terecht bij een bedrijf dat tegenwoordig onderdeel is van Nidec, fabrikant en distributeur van elektrische aandrijftechniek. Maar hij wilde zich specialiseren in servotechniek en zocht een bedrijf dat zich daar uitsluitend mee bezig hield. Dat werd VARIODRIVE.

“In 1997 begon ik bij VARIODRIVE en ik heb daar 13 jaar gewerkt en mijzelf ontwikkeld. Een mooie tijd maar na 13 jaar dacht ik ‘ik wil ook eens aan de andere kant van de tafel zitten, in een engineering functie’, en maakte ik de stap naar IHC Drives and Automation. Daar werd ik na een jaar afdelingshoofd, een afdeling die ik verder uit mocht bouwen tot een afdeling voor elektrotechniek en automatisering. Ik heb ook een afdeling in Roemenië opgezet. Het is geweldig om in zo’n mooi en groot bedrijf te werken en daar alle aspecten van mee te mogen maken.”

Toch miste ik het direct contact met klanten, de directe invloed op het resultaat. Hoe hoger mijn management positie, hoe minder contact ik had met de dagelijkse gang van zaken. Ik wilde weer samen met een team uitdagingen aangaan. Het kwam mooi uit dus toen de oprichter van VARIODRIVE, Dirk, zijn bedrijf verkocht aan Indutrade en zij mij vroegen om de rol van Managing Director op mij te nemen. Een uitgelezen kans om terug te keren bij dat mooie bedrijf en het een stap verder te brengen.”

Toekomst van VARIODRIVE

“VARIODRIVE heeft een team met ontzettend veel ervaring en kennis. Ik moet vooral hun veel credits geven. De verschillende takken van het bedrijf lopen gewoon, iedereen doet zijn werk goed, en dat vraagt dus niet zoveel tijd. Maar tegelijkertijd was er een mooie uitdaging om verder te ontwikkelen op verschillende terreinen. Het was duidelijk dat met de stabiele basis die VARIODRIVE heeft er verdere stappen gemaakt konden en kunnen worden op het gebied van marketing, innovatie, interne processen en duurzaamheid. En duurzaamheid in de breedste zin van het woord; we moeten het voortbestaan van het bedrijf veilig stellen. Toekomstbestendig maken.

En dat doen we als team. Dat kan ik niet in mijn eentje. We hebben samen plannen gemaakt en die zijn we steeds verder aan het uitrollen. We hebben een toekomstvisie, een strategie, de juiste mensen, fijne leveranciers en natuurlijk klanten. Mijn rol is om onze plannen vorm te geven, een pad uit te stippelen en als aanjager te fungeren.”

Werken bij VARIODRIVE

“Hoe is het nu, na 2,5 jaar in deze rol? Nou, het is heel uitdagend. Soms is het maar goed dat je niet alles van tevoren weet,” zegt André lachend. “Maar ik heb gewoon een fantastische groep mensen om mij heen, zowel collega’s als mensen van buitenaf. Daardoor kan je met verschillende mensen sparren en kom je snel verder.

Ik vind het gewoon geweldig. Ik ben dankbaar voor de kans om met deze fantastische groep mensen te werken en probeer daar met al mijn kennis, kunde en energie aan bij te dragen. Leiding geven is binnen VARIODRIVE meer coaching, mensen mee krijgen en in staat stellen om hun doelen te behalen. Het is prachtig om te zien hoe mensen zich ontwikkelen als je dat goed doet.

En daarom vind ik het zo leuk dat we ook op zoek zijn naar nieuwe mensen. Mensen die wij dit mooie vak kunnen leren en mee kunnen nemen de toekomst in. Want de toekomst van VARIODRIVE ziet er echt heel erg mooi uit.”

Ben jij geïnteresseerd in (servo)techniek en wil je wel eens weten hoe een baan bij VARIODRIVE eruit ziet? Dan horen wij graag van je. Neem contact op met André via a.delijser@variodrive.nl of bel +31186636280.

Meld je aan voor de nieuwsbrief