B-Primis DC-Dialog Controle Systeem combineert CODESYS-PLC met HMI terminal

De ideale CoDeSys-PLC met HMI terminal voor industriële automatisering? De B-Primis DC-Dialog Control Systemen van Berghof krijgen onze voorkeur in uiteenlopende toepassingen en omgevingen. Bijkomend voordeel is dat deze componenten ‘customized’ leverbaar zijn en dus ook esthetisch gezien naadloos passen bij uw applicatie. In dit artikel staan we kort stil bij de toepassing van deze systemen en de specificaties.

Berghof’s B-Primis DC-Dialog Control System is bijzonder geschikt voor toepassing bij industriële productiemachines waarbij lokale besturing, bediening en/of monitoring gewenst is. Programmeren gaat volgens CoDeSys IEC61131-2 en daarmee is alle functionaliteit beschikbaar voor de realisatie van industriële applicaties. En omdat het display beschikbaar is in een capacitieve (prime) en resistieve (pro) uitvoering is het product in elk omgeving toe te passen. Daarbij zijn deze indien gewenst leverbaar met uw logo, eigen kleuren of zelfs in een geheel maatwerk uitvoering.

B-primis DC dialog controle systeem van Berghof met codesys PLC en HMI terminal

“Dit veelzijdige systeem is ideaal als EtherCAT Master in combinatie met een Parker servo-aandrijving,” zegt André de Lijser, Managing Director bij VARIODRIVE. “Samen vormt dit de basis voor een krachtig motion control platform dat programmeerbaar is met CODESYS en beschikt over de juiste interfaces en communicatieprotocollen. Er kan zelfs een geïntegreerd veiligheidssysteem worden toegevoegd dat voldoet aan IEC 61508 SIL 3 en DIN ISO 13849-1 Ple.”

[fl_builder_insert_layout id=11234]

Toepassing van DC Dialog Control Systemen

Prime 15 zoll vorderseite

Toepassingen waarbij VARIODRIVE het B-Primis DC-Dialog Control System in zou zetten:

 • Voedselverwerkingsmachines;
 • Verpakkingsmachines;
 • AGV systemen;
 • Metaalbewerkingsmachines;
 • Pomp- en ventilatieregelingen;
 • Weeg- en inspectiemachines;
 • Assemblage machines.

Ontwikkeling controle systeem voor motion control

De B-Primis zijn ontworpen op basis van wat Berghof leerde met ontwikkeling en implementatie van de CANtrol DC series waarmee het de combinatie van controller en HMI terminal introduceerde in automatiseringsland. Gecombineerd met de feedback van klanten heeft dit geleid tot het ontwerp van dit systeem met de volgende specificaties:

Specificaties B-Primis DC-Dialog Controle Systeem

DC dialog controle systeem van Berghof

De voor machinebouwers belangrijkste specificaties zijn:

 • Uitvoering in 4,3” (alleen Pro), 7”, 10,1” of 15,6”
 • Heldere displays (> 400 Cd/m2)
 • Programmering in CoDeSys IEC61131-2
 • Interfaces: Ethernet, CAN Bus, RS232/485
 • Communicatie protocollen: Ethernet TCP, EtherCAT master, Modbus, J1939, PROFINET, BACnet
 • Visualisatie via CODESYS Web en Target Visu (VNC Client)

Geïnteresseerd in de toepassing van de Berghof automatisering en controle componenten in uw applicatie? Ga in gesprek met een van onze engineers via 0186-636280 of bekijk meer informatie over de producten op onze pagina Dialog Control Systems.

Over Berghof Automation

Berghof Automation is een onafhankelijke leverancier van control oplossingen voor bijvoorbeeld machinebouwers, voedselverwerkende industrie, mijnbouw, olie & gas en landbouw. Oplossingen en componenten zijn afgestemd (en getest) op de behoefte van specifieke markten met bijvoorbeeld een heavy-duty lijn voor gebruik in offshore of een 24/7 operationeel zijnde oplossing voor intralogistieke omgevingen. VARIODRIVE vertegenwoordigd Berghof Automation and Control Solutions in Nederland.


 

Meld je aan voor de nieuwsbrief