Dionne Breure aan de slag als Application Engineer

Hoe is het om bij VARIODRIVE aan de slag te gaan als Application Engineer? Dionne Breure vertelt in dit interview waarom zij voor VARIODRIVE koos en hoe dit enkele weken later bevalt. We bespreken haar achtergrond als Automotive Engineer, waarom ze voor dit vak koos en hoe ze vol vertrouwen voor deze functie koos. Een leuke kennismaking met onze nieuwste collega en hoe zij met een frisse blik naar VARIODRIVE kijkt.

“Ik had een heel duidelijk beeld bij het type bedrijf waar ik voor wilde werken. In de eerste plaats moest het bedrijf werken met elektromotoren en actief zijn op het gebied van mobiliteit. Daar heb ik mij tijdens mijn studie namelijk op gefocust. En ik wilde graag  werken bij een bedrijf in de Hoeksche Waard. VARIODRIVE was dus echt ideaal voor mij.”

Automotive Engineering

Dionne Breure is in november bij VARIODRIVE gestart als Application Engineer. Zij studeerde Automotive Engineering aan de Hogeschool van Rotterdam en woont zelf ook in de Hoeksche Waard. Het vak kreeg zij eigenlijk al met de paplepel ingegoten:

“Wetenschap en techniek hebben me eigenlijk altijd al geïnteresseerd. Mijn vader is  vroeger voor automonteur opgeleid  en heeft mijn hele leven lang altijd alles zelf aan onze  auto’s gedaan. Als kind ging  ik  eigenlijk altijd met hem mee naar de garage, zelfs toen ik nog klein was. En daar komt eigenlijk mijn interesse vandaan, en die is altijd wel gebleven.”

Elektromotoren en mobiliteit

Al tijdens haar studie was haar gewenste richting duidelijk:

“Tijdens mijn studie werkte ik graag met elektromotoren. Zo was er bijvoorbeeld een project rondom een oude Citroën bus die omgebouwd moest worden naar een elektrisch voertuig . Als studenten moesten wij daar dan de schema’s voor uitwerken en vaststellen wat er allemaal voor nodig was. En ook bepalen wat de beperkingen van het praktisch nieuwe voertuig waren, zoals de actieradius  en dat soort dingen. Heel interessant.

En voor mijn afstudeerproject heb ik mij bezig gehouden met een nieuw soort lithium-batterijen. Onze docent deed onderzoek naar het gebruik van silicium in  lithium-batterijen, waar theoretisch gezien meer energie uit gehaald kan worden. Mijn bijdrage aan dit onderzoek was dat ik het karakter van de batterij in kaart bracht, vaststelde wat deze wel en niet aan kon, hoe vaak je hem kon opladen en ontladen bijvoorbeeld. Dat is ook weer heel relevant voor mijn werk bij VARIODRIVE, het bereik kennen van componenten is essentieel om het beste advies te kunnen geven.”

Waarom VARIODRIVE?

“Als Application Engineer moet ik in de eerste plaats doorgronden wat de klant nodig heeft, welke oplossing het best past. En dat moet ik vervolgens samenstellen, en dat is enorm veelzijdig. Het betekent dat ik een deel van mijn tijd achter de computer bezig ben met theorie, maar dat ik het ook ga samenstellen en programmeren. Ik werk dus ook veel met mijn handen. Die afwisseling vind ik heel erg leuk, niet alleen maar op papier de oplossing bedenken maar hem ook kunnen bouwen. Dus deze kans bij VARIODRIVE wilde ik met beide handen aangrijpen.

En wat ik gelijk merkte, ik kreeg na mijn eerste gesprek al een uitgebreide rondleiding, is dat hier alleen maar heel erg ervaren mensen werken. Zij kunnen mij altijd verder helpen als ik een vraag heb, en dat geeft mij het vertrouwen dat ik hier een goede basis kan leggen voor de ontwikkeling van mijn kennis en kunde.”

Korte lijnen, open cultuur

“Mijn eerste weken waren echt superleuk en ik heb veel geleerd. Elke dag leer ik weer wat nieuws en is mijn werk weer anders, super veelzijdig en het geeft mij veel voldoening. Wat mij echt positief verrast heeft is niet alleen hoeveel kennis en ervaring VARIODRIVE in huis heeft, maar ook hoe snel een probleem opgelost of besproken kan worden. Bij stagebedrijven duurde dat allemaal veel langer, dan had iemand bijvoorbeeld geen tijd voor mij. Bij VARIODRIVE is dat echt anders, hier krijg ik snel antwoord en kan ik verder. Die korte lijnen vind ik geweldig fijn.

En ik ben ook warm onthaald. Op mijn derde werkdag ging ik al mee naar een beurs [Precisiebeurs in Den Bosch] en kon ik mij gelijk onderdompelen in de markt. We hebben daar een aantal klanten en leveranciers ontmoet en ik kon meteen echt een goed beeld krijgen van de markt waarin wij actief zijn. Een goed begin van mijn nieuwe baan.”

Als Application Engineer specialiseert Dionne zich in de elektrificatie van mobiele systemen, één van de twee belangrijkste activiteiten van VARIODRIVE. Wil je weten wat VARIODRIVE voor jou zou kunnen betekenen of ben je zelf enthousiast geworden om voor VARIODRIVE te werken? Neem dan contact met ons op via sales@variodrive.nl of bel +31186636280.

Meld je aan voor de nieuwsbrief