3-assig precisie- alignment stage met de voetafdruk van een creditcard

Een 3-assig precisie- alignment stage met de grootte van een creditcard? Bewegingscontrolespecialist VARIODRIVE verwacht aanzienlijke marktinteresse voor dit innovatieve onderdeel. In dit artikel verdiepen we ons in de technische specificaties, configuratieopties en potentiële toepassingen van het alignment stage SA, en tonen we zijn veelzijdigheid en technische uitmuntendheid.

“De alignment stage SA van IKO, en met name de kleinste versie SA65DE, is uniek in de markt van vandaag. De compactheid in combinatie met het 3-assige ontwerp en de relatief grote slaglengte van 10 mm maakt het een onderdeel dat mogelijkheden kan openen voor ingenieurs van high-end toepassingen.” – André Visser, IKO

Samen bieden VARIODRIVE en IKO complete mechatronica-oplossingen, inclusief controllers en besturingssystemen, aan machinebouwers in de semicon-, optica-, drukwerk- en andere high-end velden. Voortbouwend op de kracht van beide, biedt VARIODRIVE het hoogste niveau van ondersteuning en zelfs maatwerk, ondersteund door de productkennis en build-to-order mogelijkheden van IKO. De alignment stage SA, een product van IKO, zal waarschijnlijk wijdverbreide interesse wekken en is al succesvol geïmplementeerd door VARIODRIVE.

3-assig precisie- alignment stage SA van IKO

Voor veel ingenieurs is de onmiddellijke aantrekkingskracht van een alignment stage dat in staat is tot XYθ-bewegingen, vooral een met een voetafdruk kleiner dan een creditcard, onmiskenbaar. Voeg daarbij de mogelijke slaglengte – 10 mm voor de SA65, 20 mm voor de SA120 en SA200 – en het alignement stage SA wordt een onderdeel dat aanzienlijke mogelijkheden ontgrendelt.

Het SA65DE is ongelooflijk compact, kleiner dan een creditcard

Net als veel andere producten van IKO, profiteert de SA van het gebruik van direct-drive motoren die het principe van de bewegende magneet toepassen. Deze ontwerpkeuze biedt een aanzienlijk voordeel: de eliminatie van bewegende kabels binnen de toepassing. De afwezigheid van dergelijke kabels vermindert niet alleen het risico op slijtage, wat potentieel de levensduur van het systeem verlengt, maar verhoogt ook de betrouwbaarheid door het minimaliseren van mechanische faalpunten. Bovendien, in hightech-toepassingen waar precisie en minimale interferentie van cruciaal belang zijn, kan de vermindering van beweegbare delen de nauwkeurigheid en operationele soepelheid aanzienlijk verbeteren. Deze aanpak vereenvoudigt het onderhoud, verbetert de duurzaamheid van het systeem en ondersteunt het creëren van meer compacte en efficiënte ontwerpen, cruciaal voor geavanceerde technologische integraties.

Herhaalbaarheid

Edgar Hogervorst, salesmanager bij VARIODRIVE, benadrukt de kritische rol van herhaalbaarheid, waarbij hij aangeeft dat de SA- alignment stage niet alleen aan de verwachtingen voldoet, maar deze zelfs overtreft op dit cruciale gebied:

“De SA- alignment stage van IKO zet een nieuwe standaard in precisie met zijn opmerkelijke herhaalbaarheid van tot plus of min een half boogseconde voor de rotatie en tot 0,5 µm voor de X- en Y-beweging. Dit niveau van precisie is vooral kritisch voor toepassingen met hoge nauwkeurigheidseisen, waarbij de garantie dat keer op keer naar dezelfde positie met exacte nauwkeurigheid wordt teruggekeerd een cruciaal aspect voor gebruikers is. Overweeg bijvoorbeeld een print toepassing die het aanbrengen van materialen vereist: de mogelijkheid van de SA- alignment stage om na elke beweging naar de exacte positie terug te keren, zorgt ervoor dat lagen met ongeëvenaarde precisie worden gedeponeerd. Deze consistentie minimaliseert het risico op verkeerde uitlijning en garandeert dat elke laag perfect over de vorige wordt gelegd, een essentiële vereiste om de hoogste kwaliteitsresultaten in geavanceerde productieprocessen te bereiken.”

Alignment stage SA is verkrijgbaar in drie configuraties

Configuratie

IKO presenteert drie verschillende configuraties voor het alignment stage SA: het XY-asmodel, de Xθ-asoptie en de uitgebreide XYθ-asversie. De X- en Y-beweging is uitgerust met het C-lube smeersysteem van IKO en daardoor onderhoudsvrij voor 20.000 km.

Naast deze 3 configuraties staat IKO ook aanvullende aanpassingen toe om zelfs aan de meest strenge vereisten te voldoen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden voor maatwerk, of als u een toepassing ontwikkelt die op de grens van technologie werkt, is het ten zeerste aanbevolen om contact op te nemen met een vertegenwoordiger van VARIODRIVE.

Voor aanvullende informatie of om de toepassing van het alignment stage SA of andere IKO-producten te bespreken, neem contact op met ehogervorst@variodrive.nl of bel +31 (0)186-636280.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief