Werken bij VARIODRIVE: Sales Manager Edgar Hogervorst

Een Sales Manager die zichzelf ook meewerkend voorman zou noemen. Het is een teken van een platte organisatie waarin iedereen de handen uit de mouwen steekt. Edgar Hogervorst vertelt in dit artikel hoe hij bij VARIODRIVE terecht gekomen is, waarom hij hier na 23 jaar nog werkt en hoe hij kijkt naar de toekomst.

VARIODRIVE is bekend vanwege haar expertise op het gebied van Motion Control. We leveren complete oplossingen voor industriële automatisering, tractie aandrijfsystemen, mobiele (batterij gevoede) automatisering en koppelingstechniek. Onze klanten zijn blij met de excellente componenten die wij leveren maar geven allemaal aan dat het onze mensen zijn die écht het verschil maken. Maar daarvoor moet je ons natuurlijk eerst leren kennen. Daarom stellen we in een serie artikelen onze collega’s aan je voor.

Edgar Hogervorst, Sales Manager

“Ik ben geen verkoper pur sang. Ik kan goed luisteren en op basis daarvan bepalen wat een klant nodig heeft. En dat past ook, want in onze wereld kom je er niet met alleen vlotte praatjes. Je moet kennis en kunde hebben, en natuurlijk een organisatie achter je die jou ondersteunt.”

Edgar begon na zijn opleiding Technische Natuurkunde in Rijswijk bij het Franse Alstom (toentertijd GEC Alsthom) als Application Engineer. Hij was onderdeel van een klein team, wat maakte dat hij ook bezig was met aanbiedingen en calculaties voor nieuwe klanten. Het lag hem zo goed dat hij de Sales taak volledig op zich nam toen het team groeide, en het bleef zijn functie bij de banen die hierop volgden. Edgar had zijn passie gevonden.

“Met name de afwisseling spreekt mij heel erg aan. Je hebt contact met zoveel verschillende leveranciers, klanten/bedrijven en mensen dat elke dag weer anders is Je zit niet dagen op een project maar krijgt telkens een nieuwe uitdaging. Dat ligt mij gewoon goed.”

VARIODRIVE

Edgar werkte 4 jaar samen met de man die hem na zijn studie binnenhaalde bij Alstom; Dirk Goudswaard. Ook nadat Edgar Alstom verliet en voor een andere bedrijf  in de techniek ging werken bleef hun contact goed. Toen Goudswaard een paar jaar bezig was vroeg hij Edgar om de Sales op te gaan pakken voor dit jonge bedrijf. Een uitdaging waar hij wel oren naar had:

“Je bent bij een kleinere organisatie meer op jezelf aangewezen en moet meer zelf doen. Maar dat spreekt mij wel aan, met veel facetten bezig zijn. Ik ben niet enkel met een klein onderdeel van het werk bezig of moet de hele dag om toestemming vragen. Ik heb het zelf in de hand. Ik vind het heerlijk om in een wat kleiner, compacter team te werken waarin we korte lijnen hebben en snel dingen gedaan krijgen.

En dat is ook waarom ik ook na 23 jaar nog bij VARIODRIVE werk,” zegt Edgar lachend. “We zijn nog steeds een compact/dynamisch team, maar werken inmiddels wel met de mooiste merken en grootste klanten ter wereld. En bij die merken hebben wij de positie en ingangen om voor onze klanten echt het verschil te maken. VARIODRIVE kan een complete oplossing leveren, inclusief eventuele aanpassingen waarmee we de componenten optimaliseren voor de toepassing. Dat maakt ons uniek en geeft mij veel voldoening.”

Werken als team

“VARIODRIVE is een hele platte organisatie, we zijn daardoor heel flexibel en dynamisch. We voelen ons ook als team verantwoordelijk. Als er bijvoorbeeld bij assemblage een tekort aan handjes is, hebben we er geen problemen mee om onze bijdrage daaraan te leveren. We zorgen er samen voor dat de klant op tijd zijn spullen heeft.

Wij krijgen dingen gewoon snel voor elkaar. Bij VARIODRIVE werken mensen die een voorkeur hebben voor ‘doen’. We hebben geen ellenlange vergadering nodig als we in een half uurtje gewoon een beslissing kunnen maken. Huppakee en door.”

Toekomst

“Als ik naar de toekomst kijk wordt het alleen nog maar belangrijker dat wij onze klanten in alle facetten van het proces bijstaan. Er zijn genoeg leveranciers die een product bij je op de stoep zetten, maar klanten hebben meer nodig. Bij VARIODRIVE nemen we de klanten veel meer aan de hand mee, we helpen ook na levering bij montage, inbedrijfname, support en zelfs software. Onze dienstverlening is dus veel breder.

En gelukkig horen wat dat van onze klanten ook terug. Zij herkennen dat wij echt toegevoegde waarde leveren in het proces en ze helpen om succesvoller te zijn. En zoals ik al zei vind ik niks leuker dan telkens weer meedenken over nieuwe oplossingen. Dus dat past goed bij mij.”

Ben jij geïnteresseerd in (servo)techniek en wil je wel eens weten hoe een baan bij VARIODRIVE eruit ziet? Dan horen wij graag van je. Neem contact op met Edgar via ehogervorst@variodrive.nl of bel +31186636280.

Meld je aan voor de nieuwsbrief