Nieuwe collega Catharina versterkt ons administratieve team

Team VARIODRIVE is sinds 1 augustus een nieuwe collega rijker! Catharina Metz is gestart als office support medewerker en inmiddels zitten haar eerste weken erop. In dit artikel stellen we Catharina graag aan iedereen voor. We gaan met haar in gesprek over haar achtergrond en eerdere ervaringen, het sollicitatieproces en de eerste indruk van VARIODRIVE én haar werkzaamheden in ons team.

Technische carrière voor VARIODRIVE

Waar we als team al veel technische kennis in huis hebben is Catharina niet zozeer technisch opgeleid, maar heeft ze wel veel ervaring in technische situaties en industrieën. “Na mijn opleiding tot administrateur heb ik eerst een tijd in financiële administratie en project administratie gewerkt, maar eigenlijk heb ik al vrij snel de overstap gemaakt naar junior werkvoorbereider en ben ik daar doorgegroeid tot werkvoorbereider.”

In haar werk als werkvoorbereider voor een bedrijf in de pijp- en leidingwerkindustrie werkte Catharina veel op locatie, voornamelijk bij klanten in olie en gas. “Een leuke, uitdagende functie met veel verschillende werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Door het werk op projectbasis was ik ook veel op verschillende locaties en vaak onderweg, veelal van en naar Rotterdam.”

Solliciteren bij VARIODRIVE

Veel onderweg zijn en elke keer op een andere locatie werken vond Catharina heel leuk, maar werd op een gegeven moment ook een nadeel. “Ik heb thuis twee kleine kindjes en reistijd werd, zeker met de bijbehorende files, een te groot deel van mijn dag. Langzaamaan ontstond de wens om iets meer in de regio te gaan werken, waardoor ik minder tijd onderweg was en meer tijd bij mijn kinderen.”

Ze maakt een nieuwe stap en gaat aan de slag als calculator en administratief medewerker verkoop. Opnieuw bij een technisch bedrijf, dit keer in de verkoop van industriële machines. “Hier heb ik anderhalf jaar heel prettig gewerkt, maar het werk bood mij een stuk minder afwisseling. Ik vind het juist heel belangrijk om met verschillende dingen bezig te zijn, zodat iedere dag weer anders is.”

Catharina stond open voor ander werk toen zij benaderd werd door het werving en selectie bureau waar VARIODRIVE mee samenwerkt. Al snel volgt een eerste gesprek met directeur van VARIODRIVE André de Lijser en Evelyn Sint Nicolaas, office en financieel manager. “Dat was een heel fijn gesprek. We hebben ruim een uur gesproken over zowel inhoudelijke zaken zoals wat het werk inhoudt, welke verwachtingen zij hebben en welke verwachtingen ik heb. Maar het ging ook echt om een persoonlijke match.”

Eerste indruk VARIODRIVE

Die persoonlijke match werd al snel bevestigd, Catharina kreeg al bij thuiskomst te horen dat VARIODRIVE graag de volgende stap in het sollicitatieproces wilde zetten. “Ik woon echt heel dichtbij VARIODRIVE, moet je nagaan hoe snel het ging! De volgende stap was een paar uur meewerken. Dat vond ik heel prettig omdat ik mijn vaste contract eventueel op zou zeggen voor iets nieuws, iets onbekends.”

De paar uur meewerken maakte Catharina duidelijk dat deze baan was wat ze zocht: voldoende afwisseling, dichtbij huis en een prettig team om in te werken. “Het werk is iets anders dan ik gewend ben dus dat is even wennen. Maar ik ben administratief onderlegd, dus dat komt helemaal goed. En bij VARIODRIVE komt mijn feeling met en achtergrond in techniek weer goed van pas.”

Warm welkom in de servotechniek

Het viel Catharina al tijdens het solliciteren op dat de meeste mensen lang bij VARIODRIVE werken, dat loopt uiteen van enkele jaren tot zelfs 23 jaar voor collega Edgar. VARIODRIVE is een klein, vast team waarin de lijnen kort zijn. “Dit is eigenlijk voor het eerst dat ik in een kleiner team werk, en dat geeft een heel gezellige sfeer. Iedereen kent elkaar en zit met elkaar om de lunchtafel. Tijdens de sollicitatieprocedure vond ik het ook echt een positief teken dat zoveel mensen ervoor kiezen om hier al zo lang te werken. Volgens mij zegt dat veel over een organisatie en haar leiders.”

Office support medewerker in elektrische aandrijftechniek

Maar, waar gaat Catharina nu precies mee aan de slag binnen VARIODRIVE? Als office support medewerker is ze betrokken bij de verwerking van orders, inkoopfacturen en pakbonnen. Samen met haar collega’s van onze administratieve afdeling is Catharina verantwoordelijk voor een snelle en correcte verwerking van orders in het ERP systeem, zowel bij ontvangst als uitlevering van de orders.

Komende tijd focust Catharina zich op bekend worden met het VARIODRIVE assortiment. “Ik heb nu nog geen idee wat alle nummertjes van motoren etc. inhouden, maar ik vind het heel fijn om in beeld te hebben en begrijpen waar ik mee werk. Dus de komende tijd zal ik steeds bekender worden met alle verschillende producten, zodat de verwerking daarvan nog makkelijker zal zijn.”

VARIODRIVE is op zoek naar nieuw technisch talent! Zo hebben we op dit moment een vacature applicatie engineer E-mobility beschikbaar. Ben jij geïnteresseerd in (servo)techniek en elektrische aandrijftechniek? Dan horen wij graag van je. Neem contact op met André via a.delijser@VARIODRIVE.nl of bel +31186636280.

Meld je aan voor de nieuwsbrief