ATEX Vertragingskasten

ATEX

In omgevingen waarin sprake is van een explosieve of ontvlambare atmosfeer (gassen, dampen of stof), moeten ATEX (ATmosphères EXplosibles) gekeurde producten toegepast worden. Voorbeelden van dergelijke omgevingen zijn drukkerijen, voedingsmiddelen productie, hout- of andere organische verwerking, spuitcabines en niet in de laatste plaats natuurlijk de petrochemische industrie.

De twee normen, ATEX 95 (94/9/EC) en ATEX 137 (99/92/EC), bespreken respectievelijk de gebruikte apparatuur en de gebruikersveiligheid. De nieuwste versie van deze richtlijn (2014/34/EU) is in maart 2015 gepubliceerd door het Europees Parlement en is vanaf 20 april 2016 over de hele EU verplicht.

Alle standaard APEX vertragingskasten zijn in ook ATEX uitvoering verkrijgbaar. Bent u op zoek naar downloads? Bezoek dan de standaard APEX vertragingskasten pagina’s.

II 2 GD
Product voldoet aan ATEX klasse Groep II Category 2 voor Gas en stof. (Dust)
T6
Temperatuurklasse 6
SIRA 14XT329
Certificeringsinstantie SIRA / Dossiernummer 14XT329
Veelgestelde vragen

U kunt een bestelling plaatsen bij VARIODRIVE door uw opdracht te sturen naar orders@variodrive.nl Dan wordt uw opdracht direct verwerkt door onze binnendienst medewerkers.  

Door te kiezen voor een totaaloplossing van VARIODRIVE hoeft u zich verder geen zorgen te maken over de integratie van verschillende aandrijfcomponenten in de aandrijfketen van een machine. Wij staan achter onze totaaloplossing en kunnen hiervoor de werking garanderen. 

Door de verregaande kennis die wij hebben van onze producten en product integratie in de applicaties kunnen wij systeemgarantie afgeven. Wij garanderen op dat moment dat de applicatie functioneert met inzet van onze oplossing op het gebied van motion control en tractie toepassingen.  

Onder de meeste producten op onze website kunt u de 3D bestanden downloaden. Staat de gewenste 3D file er niet bij? Neem dan contact op met sales@variodrive.nl en wij sturen u de 3D file zo spoedig mogelijk toe. 

U kunt bij de meeste producten op onze website de benodigde configuratie software downloaden. Voor enkele producten is dit niet mogelijk, neem hiervoor contact op met sales@variodrive.nl dan helpen wij u zo spoedig mogelijk. 

Heeft u alles kunnen vinden?