Compact Control Systems

De B-Fortis CC Compact Control System serie is een zeer compacte industriële CODESYS-PLC met zeer krachtige prestaties voor veelzijdige toepassingen binnen de industriële automatisering.

De B-Fortis CC Compact Control System serie bestaat uit verschillende units met zeer veel mogelijkheden voor uitbreidingen. Standaard bezitten de units Ethernet communicatie interfaces en zijn uit te breiden met meerdere communicatie interfaces waaronder: Ethernet, CAN Bus en RS232/485. Standaard hebben de units Ethernet TCP en het EtherCAT master communicatie protocol. Als optie kan dit worden uitgebreid met Modbus RTU M/S, Modbus TCP M/S, SNMP, OPCuA, J1939, PROFINET, BACnet.

Voor visualisatie kan standaard gebruik worden gemaakt van de CODESYS Web en Target Visu (VNC Client). Verder zijn er afhankelijk van de unit verschillende digitale en analoge I/O’s aanwezig op de unit. Daarbij kunnen de units eenvoudig worden gecombineerd met andere besturingscomponenten zoals de gestandaardiseerde Berghof MC of ET systeem. Er is veel aandacht besteed aan de kwaliteit en robuustheid van de controllers. De controllers kunnen bijvoorbeeld zeer snel worden vervangen door de SD-kaart met applicatie software over te zetten en zo de setup time te minimaliseren.