Mechanische Lineaire Stuursystemen

Stuursystemen

VARIODRIVE biedt de lineaire stuursystemen aan voor het flexibel en schaalbaar sturen van tractie voertuigen en AGV’s. Met een lineaire actuator van PARKER wordt het de stuuras van het voertuig gedraaid, dit kan via een stangenstelsel of met een directe koppeling.

De meting van de stuurpositie kan direct op de stuuras gebeuren met een roterende sensor. Ook kunnen we heel praktisch (en economisch) meten op de aandrijfmotor die op de lineaire actuator zit. Door deze indirecte positie om te rekenen weten we de stuurstand heel precies te bepalen. Bijkomend voordeel is de eenvoudige bekabeling.

De voor het voertuig benodigde stuurkracht en de stuur snelheid kunnen worden bepaald met de keuze van het type actuator en de aandrijving hiervan. VARIODRIVE heeft hiervoor diverse mogelijkheden. De motor aansturing van de stuuractuator kan worden gerealiseerd met een batterij gevoede regelaar uit de mcDSA range van MiControl. Ook kan de actuator worden voorzien van een motor met ingebouwde regelaar van JVL. Dit vereenvoudigt het systeem en maakt het robuust. De voertuigbesturing kan volautomatisch worden gemaakt met onze geavanceerde BERGHOF controllers, deze kunnen remote worden gecontroleerd en uitgelezen.

VARIODRIVE heeft veel ervaring in stuursystemen. Vraag onze engineers om advies, we delen onze expertise graag.

Veelgestelde vragen

U kunt een bestelling plaatsen bij VARIODRIVE door uw opdracht te sturen naar orders@variodrive.nl Dan wordt uw opdracht direct verwerkt door onze binnendienst medewerkers.  

Door te kiezen voor een totaaloplossing van VARIODRIVE hoeft u zich verder geen zorgen te maken over de integratie van verschillende aandrijfcomponenten in de aandrijfketen van een machine. Wij staan achter onze totaaloplossing en kunnen hiervoor de werking garanderen. 

Door de verregaande kennis die wij hebben van onze producten en product integratie in de applicaties kunnen wij systeemgarantie afgeven. Wij garanderen op dat moment dat de applicatie functioneert met inzet van onze oplossing op het gebied van motion control en tractie toepassingen.  

Onder de meeste producten op onze website kunt u de 3D bestanden downloaden. Staat de gewenste 3D file er niet bij? Neem dan contact op met sales@variodrive.nl en wij sturen u de 3D file zo spoedig mogelijk toe. 

U kunt bij de meeste producten op onze website de benodigde configuratie software downloaden. Voor enkele producten is dit niet mogelijk, neem hiervoor contact op met sales@variodrive.nl dan helpen wij u zo spoedig mogelijk. 

Heeft u alles kunnen vinden?