Elektronische Stuursystemen

Stuursystemen

Bij moderne AGV of andere tractie voortuigen is het mogelijk om het sturen van het voertuig te combineren met het aandrijven van het voertuig. Door twee aandrijfmotoren in een zodanige opstelling te plaatsen en te voorzien van een eigen regelaar kunnen de motoren in combinatie met de juiste besturing zowel de aandrijving als het sturen verzorgen.

Voor het realiseren van een elektronisch aandrijf- en stuursysteem, heeft VARIODRIVE verschillende oplossingsmogelijkheden.

Een mogelijkheid is het toepassen van de ITALSEA Dual channel tractie regelaar. Deze elektronische regelaars kunnen aandrijf- en stuursystemen met zowel PMDC and BLDC motoren aansturen. De stuurhoek kan zowel via een analoge potmeter/joystick als digitaal via een bussysteem worden ingesteld.

Een tweede mogelijkheid is om de gebruik te maken van twee afzonderlijke regelaars voor het aandrijven van beide motoren. De beide regelaars worden dan aangestuurd vanuit een besturingsunit bijvoorbeeld een PLC van Berghof. Deze PLC kan aan de hand van encoders op de motoren, de snelheid en positie van het voertuig bepalen in aandrijvende- en sturende richting.

Toepassingen

  • Interne transport systemen
  • Elektrotrekkers en AGV’s
Veelgestelde vragen

U kunt een bestelling plaatsen bij VARIODRIVE door uw opdracht te sturen naar orders@variodrive.nl Dan wordt uw opdracht direct verwerkt door onze binnendienst medewerkers.  

Door te kiezen voor een totaaloplossing van VARIODRIVE hoeft u zich verder geen zorgen te maken over de integratie van verschillende aandrijfcomponenten in de aandrijfketen van een machine. Wij staan achter onze totaaloplossing en kunnen hiervoor de werking garanderen. 

Door de verregaande kennis die wij hebben van onze producten en product integratie in de applicaties kunnen wij systeemgarantie afgeven. Wij garanderen op dat moment dat de applicatie functioneert met inzet van onze oplossing op het gebied van motion control en tractie toepassingen.  

Onder de meeste producten op onze website kunt u de 3D bestanden downloaden. Staat de gewenste 3D file er niet bij? Neem dan contact op met sales@variodrive.nl en wij sturen u de 3D file zo spoedig mogelijk toe. 

U kunt bij de meeste producten op onze website de benodigde configuratie software downloaden. Voor enkele producten is dit niet mogelijk, neem hiervoor contact op met sales@variodrive.nl dan helpen wij u zo spoedig mogelijk. 

Heeft u alles kunnen vinden?