Stuursystemen

VARIODRIVE is al meer dan 25 jaar tractie specialist met een groot aanbod aan aandrijf motoren. Voor het sturen van voertuigen bieden we verschillende mogelijkheden. Ieder voertuig en AGV en dus ieder stuursysteem is voor een specifieke taak ontwikkeld en dit stuursysteem is daarmee uniek. VARIODRIVE heeft veel ervaring met stuursystemen, vraag ons om gratis advies en een analyse van uw voertuig. Samen met u zoeken we de optimale oplossing qua techniek en kosten. Ons aandeel kan bestaan uit een enkel stuurcomponent tot een geheel geautomatiseerd stuursysteem.

Sturen van een voertuig kan automatisch met een stuurinrichting die motorisch wordt aangedreven en die wordt aangestuurd met een computer of PLC besturing, die autonoom of met afstandsbediening werkt. Ook stuursystemen met of zonder motor bekrachtiging zijn door ons gerealiseerd, soms achteraf ingebouwd in bestaande situaties.

Een stuurinrichting (automatisch of handbediend) kan op twee manieren worden gerealiseerd: mechanisch of elektronisch. De mechanische versie kan roterende of lineair worden uitgevoerd. In de productpagina’s verduidelijken we de werking hiervan en worden de mogelijke uitvoeringen gepresenteerd.