ePTO-systemen

Een elektrische Power Take-off (ePTO) is de perfecte oplossing voor het aandrijven van hydraulische (hulp)functies bij mobiele toepassingen. Bij het toepassen van een ePTO systeem krijgt u een zeer efficiënte oplossing. Bij een traditionele oplossing wordt de hydraulische pomp aangesloten op een PTO as van de verbrandingsmotor, bij een ePTO wordt de hydraulische pomp aangesloten op een elektromotor, de Elektrisch Hydraulische ePomp (EHP). Zodra gebruik gemaakt wordt van de (hulp)functies is er geen energie nodig van de verbrandingsmotor waardoor er een zero emissie systeem gecreëerd is, de geluidsoverlast verminderd en wordt efficiëntie verhoogt.

Het ePTO systeem bestaat uit een hydraulische pomp, een elektrische PM synchroon motor, een inverter, een DC stroombron meestal een batterij en een besturingssysteem. De ePTO systemen zijn te verkrijgen met een continue vermogen van 2 tot 260 kW met een debiet tot 350 l/min en een werkdruk tot 450 bar.

Voor de hydraulische pompen zijn er verschillende mogelijkheden zoals vaste slagvolume en variabele slagvolume pompen. Afhankelijk van het gewenste debiet, druk, efficiëntie en kosten kan een keuze gemaakt worden uit verschillende type pompen.

VARIODRIVE is al 25 jaar specialist op het gebied van mobiele aandrijfsystemen en levert al deze aandrijvingen geheel op maat geëngineerd en geselecteerd.

Vraag onze sales- en applicatie engineers naar de maatwerk oplossing die bij VARIODRIVE standaard is.