ATEX-koppeling SK

ATEX koppelingen

ATEX veiligheidskoppelingen van R+W Coupling worden in explosiegevaarlijke omgevingen gebruikt en over het algemeen geselecteerd op basis van het uitschakel koppel, waarbij het veiligheidsdeel het drijvende deel van het gedreven deel ontkoppeld. Deze precisie koppelingen zijn onderhoudsvrij, spelingvrij en slijtvast. De zeer korte reactietijd om te ontkoppelen maakt deze koppeling ideaal voor het beschermen van de applicatie. ATEX-veiligheidskoppelingen moeten worden gebruikt met een ATEX-schakelaar. Over het algemeen wordt in ATEX omgevingen een veiligheidskoppelingen gebruikt die volledig kan ontkoppelen om hoge temperaturen door extreme wrijving na ontkoppeling te voorkomen. Voor ES2-koppelbegrenzers is de elastomeerster verkrijgbaar in versie “D” (Sh65D) die elektrisch geleidend zijn om veilige afvoer te bieden voor mogelijke elektrostatische ladingen.

Als er balgkoppelingen zijn ingebouwd, mogen deze alleen in een afgesloten behuizing worden gebruikt. Zowel de ingaande als de uitgaande as moeten worden bewaakt om een uitschakeling te garanderen in het geval van een koppelingsstoring. Afmetingen en materialen van de standaardmodellen van de ATEX veiligheidskoppeling blijven grotendeels intact. De uitlijningsfouten, snelheden en het nominale koppel van de versie met balgdeel moet met 30% worden verminderd.

Voor meer informatie over de werking van of advies over deze ATEX veiligheidskoppelingen in bijvoorbeeld servo techniek machinebouw neem dan contact op met VARIODRIVE.

Datasheets
  • ATEX instructies
Tabel
TypeKenmerkKoppel
SK1Conische klemnaaf0,1 – 2.800 Nm
SKPNaaf met spiebaan0,1 – 2.800 Nm
SKNKlemnaaf voor indirect drive5 – 1.800 Nm
SK2Klemnaaf voor direct driveStandaard – 30%
SK3Conische naaf voor direct driveStandaard – 30%
SK5Klemnaaf en press fit connectiveStandaard – 30%
ES2Klemnaaf en press fit voor direct drive1 – 1.800 Nm
ESLEconomisch klemnaaf en press fit voor direct drive10 – 150 Nm
SL2Klemnaaf en balgdeel voor direct driveStandaard – 30%
SLEKlemnaaf en elastomeer10 – 700 Nm
SLNKlemnaaf voor indirect drive10 – 700 Nm
SLPSpiebaan verbinding10 – 700 Nm
Downloads
  • All
  • Datasheets
  • Datasheets
Heeft u de juiste informatie niet kunnen vinden?
Veelgestelde vragen

U kunt een bestelling plaatsen bij VARIODRIVE door uw opdracht te sturen naar orders@variodrive.nl Dan wordt uw opdracht direct verwerkt door onze binnendienst medewerkers.  

Door te kiezen voor een totaaloplossing van VARIODRIVE hoeft u zich verder geen zorgen te maken over de integratie van verschillende aandrijfcomponenten in de aandrijfketen van een machine. Wij staan achter onze totaaloplossing en kunnen hiervoor de werking garanderen. 

Door de verregaande kennis die wij hebben van onze producten en product integratie in de applicaties kunnen wij systeemgarantie afgeven. Wij garanderen op dat moment dat de applicatie functioneert met inzet van onze oplossing op het gebied van motion control en tractie toepassingen.  

Onder de meeste producten op onze website kunt u de 3D bestanden downloaden. Staat de gewenste 3D file er niet bij? Neem dan contact op met sales@variodrive.nl en wij sturen u de 3D file zo spoedig mogelijk toe. 

U kunt bij de meeste producten op onze website de benodigde configuratie software downloaden. Voor enkele producten is dit niet mogelijk, neem hiervoor contact op met sales@variodrive.nl dan helpen wij u zo spoedig mogelijk. 

Heeft u alles kunnen vinden?