ATEX-koppeling EK

ATEX koppelingen

De ATEX-klauwkoppelingen van R+W in explosiegevaarlijke omgevingen volgen specifieke classificaties binnen Europese richtlijnen 2014/34/EU (ATEX) die gelden op het moment dat deze op de website worden gepubliceerd. Voor specifieke vragen over ATEX in bijvoorbeeld servotechniek machinebouw neem dan contact op met VARIODRIVE.

De precisie klauwkoppelingen bestaat uit drie delen, waarvan het belangrijkste onderdeel een elastomeerster is die tussen twee naafhelften wordt geplaatst. De ATEX-elastomeerster type D is thermisch stabiel, spelingsvrij, brengt grote koppelmomenten over en vangt axiale, laterale en angulaire uitlijnfouten op. Daarnaast worden bij de juiste torsiestijfheid trillingen gedempt. Elektrische geleidbaarheid is ook een belangrijk kenmerk van de speciale ATEX-gecertificeerde versie, die een pad naar aarde biedt voor eventuele elektrostatische ladingen en kans op vonkvorming bij gebruik in gevaarlijke omgevingen voorkomt. Voorspanning op de elastomeerster zorgt voor een spelingvrije overbrenging, en de precisiebewerking van de twee naven garandeert een soepele rondloop.

Volgens de Machinerichtlijn mogen ATEX-klauwkoppelingen alleen worden gebruikt in een afgesloten behuizing. Daarbij moeten de ingaande als de uitgaande as ten allertijden worden bewaakt om snel af te schakelen bij een storing. Afmetingen en materialen van de standaardmodellen blijven grotendeels intact. En deze ATEX-modellen blijven gelijk aan alle voorgeschreven uitlijningsfouten, snelheden en koppelwaarden van de standaard EK-modellen.

Datasheets
  • ATEX instructies
Tabel
Type Kenmerk Koppel
EK1Met spiebaan 0,5 – 2.150 Nm
EK2Met klemnaaf 6 – 2.150 Nm
EKHMet gedeelde klemnaaf 4 – 2.150 Nm
EKLEconomisch met klemnaaf 0.5 - 2,150 Nm
SP6High speed met conische klemring 60 – 1.350 Nm
EK6Met klemring 4 – 2.150 Nm
EK7Met zichzelf vastzettende schacht 2 – 2.150 Nm
TX1ECOLIGHT met spiebaan 0.5 - 810 Nm
Downloads
  • All
  • Datasheets
  • Datasheets
Heeft u de juiste informatie niet kunnen vinden?
Veelgestelde vragen

U kunt een bestelling plaatsen bij VARIODRIVE door uw opdracht te sturen naar orders@variodrive.nl Dan wordt uw opdracht direct verwerkt door onze binnendienst medewerkers.  

Door te kiezen voor een totaaloplossing van VARIODRIVE hoeft u zich verder geen zorgen te maken over de integratie van verschillende aandrijfcomponenten in de aandrijfketen van een machine. Wij staan achter onze totaaloplossing en kunnen hiervoor de werking garanderen. 

Door de verregaande kennis die wij hebben van onze producten en product integratie in de applicaties kunnen wij systeemgarantie afgeven. Wij garanderen op dat moment dat de applicatie functioneert met inzet van onze oplossing op het gebied van motion control en tractie toepassingen.  

Onder de meeste producten op onze website kunt u de 3D bestanden downloaden. Staat de gewenste 3D file er niet bij? Neem dan contact op met sales@variodrive.nl en wij sturen u de 3D file zo spoedig mogelijk toe. 

U kunt bij de meeste producten op onze website de benodigde configuratie software downloaden. Voor enkele producten is dit niet mogelijk, neem hiervoor contact op met sales@variodrive.nl dan helpen wij u zo spoedig mogelijk. 

Heeft u alles kunnen vinden?