HPLA

Tandriem actuatoren

HPLA-producten met hoogwaardige tandriem aandrijvingen die hoge snelheid, hoge versnelling en grote slaglengtes bieden, gecombineerd met een stijve, rigide constructie. De HPLA-wagen wordt aan drie zijden stevig ondersteund door zware rollagers die in een robuuste aluminium behuizing zijn gehuisvest. De wielen zijn voorgespannen om speling in het systeem te elimineren en strategisch langs de slede gelegen om de belasting gelijkmatig te verdelen over de lengte van de slede. De lengte van de slede kan af fabriek worden aangepast aan uw specifieke situatie.

Het zeer sterke, staal versterkte, riem- en poelie systeem van de HPLA zorgt voor een snelle, zeer betrouwbare positionering van de slede. Door het toepassen van de “hollow shaft bearing” constructie in het spanstation en aandrijfstation zijn hoge aandrijfkrachten mogelijk. De gehele opbouw van de HPLA maakt de unit service vriendelijk en geeft uw applicatie een lange levensduur.

Max. slaglengte
9500 mm
Max. snelheid
5 m/sec
Max. normaal kracht Fz
16000 N
Max. acceleratie
10 m/sec2
Max. trust kracht Fx
545 N
Herhalingsnauwkeurigheid
±50 µm
Motor montage
Zijkant/4 zijden
Bandafdekking
RVS
Opties
Home, Limit switsches, lineaire encoder

Datasheets
 • Brochure
Manuals
 • Manual
 • Chemische bestendigheid
 • Toelaatbare riemspanning
Tabel
HPLA080 HPA120 HPLA180
Max. Slaglengte (mogelijk levering in segmenten, zie datasheet) 13000mm17000mm19000mm
Max. Snelheid 5m/sec 5m/sec 5m/sec
Max. Versnelling 10m/sec2 10m/sec2 10m/sec2
Max. Payload Fz (extended carriage) 2000N5000N 11000N
Max. Thrust Force 1114N 2234N5475N
Downloads
 • All
 • Datasheets
 • Manuals
 • Datasheets
 • Manuals
 • Manuals
 • Manuals
Heeft u de juiste informatie niet kunnen vinden?
Veelgestelde vragen

U kunt een bestelling plaatsen bij VARIODRIVE door uw opdracht te sturen naar orders@variodrive.nl Dan wordt uw opdracht direct verwerkt door onze binnendienst medewerkers.  

Door te kiezen voor een totaaloplossing van VARIODRIVE hoeft u zich verder geen zorgen te maken over de integratie van verschillende aandrijfcomponenten in de aandrijfketen van een machine. Wij staan achter onze totaaloplossing en kunnen hiervoor de werking garanderen. 

Door de verregaande kennis die wij hebben van onze producten en product integratie in de applicaties kunnen wij systeemgarantie afgeven. Wij garanderen op dat moment dat de applicatie functioneert met inzet van onze oplossing op het gebied van motion control en tractie toepassingen.  

Onder de meeste producten op onze website kunt u de 3D bestanden downloaden. Staat de gewenste 3D file er niet bij? Neem dan contact op met sales@variodrive.nl en wij sturen u de 3D file zo spoedig mogelijk toe. 

U kunt bij de meeste producten op onze website de benodigde configuratie software downloaden. Voor enkele producten is dit niet mogelijk, neem hiervoor contact op met sales@variodrive.nl dan helpen wij u zo spoedig mogelijk. 

Heeft u alles kunnen vinden?