Geschiedenis

VARIODRIVE is opgericht op 1 april 1996 door Dirk en Marjoleine Goudswaard. Vanuit de behoefte om klanten te dienen met integrale motion control oplossingen en bijbehorende service begonnen ze vanaf hun zolderkamer met de activiteiten. De eerste bedrijven die vertegenwoordigd werden waren R+W, na 25 jaar nog steeds een belangrijke fabrikant voor VARIODRIVE, en Bregenhorn-Bütow. Laatst genoemde is overgenomen door Parker. De marktbenadering van VARIODRIVE werd door veel klanten gewaardeerd waardoor binnen een paar maanden de zolderverdieping ingeruild moest worden voor een bedrijfspand waar alle activiteiten uitgebouwd en verder geprofessionaliseerd konden worden.

Hier was ook ruimte voor uitbreiding van het personeel en het aantrekken van meerdere vertegenwoordigingen. VARIODRIVE startte in 1999 met de motion control systemen van S.B.C., inmiddels behorend tot Parker Hannifin. De groei zette door waardoor begin 2001 een overstap werd gemaakt naar een ruim pand op het bedrijventerrein van Oud-Beijerland.

Doordat Parker verschillende fabrikanten van ons overnam, werd de stap gemaakt om haar hele Motion Control assortiment te gaan voeren. In de daaropvolgende jaren bleek de Parker productrange erg goed bij de klanten van VARIODRIVE te passen en zette de groei stevig door. In januari 2020 is VARIODRIVE overgenomen door Indutrade. Met deze stap is een verdere continuering van het bedrijf zeker gesteld en kunnen nieuwe activiteiten worden opgestart.

Eerste kantoor VARIODRIVE

Kantoor VARIODRIVE 1996

Een voormalig winkelpand werd na de zolderkamer onze 1e zelfstandige behuizing. Door de ligging in een woonwijk en de krappe opslagmogelijkheden was het hier al snel woekeren met de ruimte. In 2000 konden we een pand op het industrieterrein kopen en verbouwen tot onze nieuwe vestiging.

1996

Hoeksche Pluim VARIODRIVE

Hoeksche Pluim VARIODRIVE

In 2000 won VARIODRIVE de “Hoeksche Pluim”; een prijs voor het meest innovatieve bedrijf in de Hoeksche Waard. Als prijs ontvingen we een mooi kunstwerk en een klinkend juryrapport met veel complimenten.

2000

Bezoek Burgemeester VARIODRIVE

Bezoek Burgemeester VARIODRIVE

Burgemeester Bart van der Hart kwam in 2001 ons nieuwe bedrijfspand openen. Hier bewondert hij samen met Dirk Goudswaard en enkele klanten van VARIODRIVE een plantmachine van Flier Systems, waar VARIODRIVE de aandrijfsystemen voor levert.

2001

Start Assemblage/productie

Door behoeften en wensen van de klant zijn wij in 2011 begonnen met de productie van customized servomotoren en elektrische actuatoren. Sindsdien worden op basis van klant specifieke wensen motoren geproduceerd en worden actuatoren voorzien van vertragingskasten en benodigde servo/stappenmotoren. Daarnaast worden schakelkasten aangeleverd voor complete systeem oplossingen.

2011

Overname door Indutrade

In januari 2020 is VARIODRIVE overgenomen door Indutrade, een Zweedse groep bedrijven die zich richt op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten.

2020

Huidig kantoor VARIODRIVE

Huidig kantoor VARIODRIVE

Ons huidige pand aan de Antonie van Leeuwenhoekstraat 22 in Oud-Beijerland. In 2020 hebben we na de overname door Indutrade de huisstijl opgefrist en het pand in de nieuwe stijl aangekleed.

2020

Kennismaken

Werkzaam in machinebouw en OEM en heb je een vraagstuk rondom Motion Control? Onze application engineers en product specialisten gaan graag met je in gesprek over de best passende oplossing voor jouw applicatie. Laten we snel de inhoud induiken.