duurzaamheid

Wij geloven dat het noodzakelijk is om duurzaam om te gaan met mensen, middelen en maatschappij, zodat toekomstige generaties ook langdurig kunnen genieten van onze aarde. Daarvoor nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid bij al onze activiteiten, in het bijzonder het faciliteren van duurzame initiatieven en oplossingen. Door het steeds analyseren van de impact van de bedrijfsvoering op mens, milieu en energie, verbeteren wij onze processen waarbij het beste resultaat geboekt wordt met betrekking tot duurzaamheid.

Wat doet VARIODRIVE op het gebied van duurzaamheid:

Gezondheid

Wij kopen zo veel mogelijk Fair Trade producten in voor eigen consumptie. Wij zorgen voor een duurzaam arbeidsbeleid door ontwikkeling, werkplezier en betrokkenheid.

groenrijden

Transport

Het transport van materiaal wordt zo veel mogelijk gebundeld en verzonden op 1 dag. Tevens is 66% van onze lease auto’s elektrisch. Daarbij is er bij VARIODRIVE een laad mogelijkheid voor elektrische auto’s voor onszelf en bezoekers.

Klimaat

Wij streven ernaar om in 2030 CO₂ neutraal te zijn.

Lokale betrokkenheid

Wij zetten ons in m.b.t. duurzaamheid voor de lokale gemeenschap binnen de (gemeente) Hoeksche Waard.

VARIODRIVE Zonnepanelen

Energie

Er liggen zonnepanelen op het dak waardoor wij 100% van de elektrische energie zelf opwekken. Overal is LED verlichting geïnstalleerd. Deze verlichting kan handmatig geschakeld worden per ruimte. Als de ruimte leeg is gaat de verlichting na 30 min. uit. Per ruimte kan de temperatuur geregeld worden. Twee maal per dag gaat de temperatuur naar een minimale waarde, zo wordt voorkomen dat ruimtes onnodig verwarmd of gekoeld worden.

afvalbakken

Afval

Wij scheiden zo veel mogelijk al ons afval. Wij hergebruiken zo veel mogelijk materialen voor bijvoorbeeld transport en verpakkingsmateriaal.

Kennismaken

Werkzaam in machinebouw en OEM en heb je een vraagstuk rondom Motion Control? Onze application engineers en product specialisten gaan graag met je in gesprek over de best passende oplossing voor jouw applicatie. Laten we snel de inhoud induiken.