Applicatie & Systeem Ontwerp 

Wanneer uw applicatie meer vereist dan (alleen) standaard producten, start de uitdaging voor onze applicatie engineering. VARIODRIVE is specialist in aandrijf- en besturingstechniek en als betrouwbare partner helpen wij machinebouwers en eindgebruikers bij het ontwerpen en optimaliseren van hun machines en productieprocessen.

Onze engineers denken mee met uw vraagstuk binnen de aandrijftechniek. Dit kan gaan om mechanische, hydraulische,  elektrische en automatiseringsvraagstukken. Vanaf de startfase van het project zijn de benodigde disciplines betrokken voor het berekenen, simuleren en modelleren van de applicatie. Tijdens het engineeringsproces wordt de systeem architectuur bepaald en worden de systemen en componenten doorgerekend op basis van statische en dynamische belasting. Daarbij wordt er rekening gehouden met het thermisch gedrag en de levensduur van de aandrijving.

Product en systeem ontwerp

Vanuit ons brede productpakket worden de systeem componenten geselecteerd die voldoen aan de gestelde eisen. Waar nodig worden componenten aangepast aan uw specifieke wensen. Systeem integratie op alle disciplines is een belangrijke waarde die VARIODRIVE toevoegt om u als klant optimaal te helpen bij de ontwikkeling van uw applicatie.
Voorbeelden van totaal oplossingen die VARIODRIVE levert zijn:

  • Elektromechanische servosystemen
  • Elektrische tractie aandrijvingen
  • Automatiseringssystemen specifiek voor de aandrijftechniek
20210423-DSC00226_websize

De juiste oplossing

Door ons brede productpakket, de innovatieve en creatieve mindset van onze engineers en de ruim 25 jaar ervaring in de aandrijf- en besturingstechniek, zijn wij in staat de juiste oplossing te adviseren en te ontwerpen voor uw toepassing. Tijdens het ontwerptraject van uw installatie zijn onze engineers (dan ook) beschikbaar om de systeem componenten op de meest efficiënte wijze in uw applicatie te implementeren.

Servosysteem ontwerp

Klant specifiek

Naast de complete systeem oplossingen zijn wij in staat volledig klant specifieke modules of componenten te ontwerpen die optimaal geïntegreerd kunnen worden in uw applicatie.
Hierbij kunt u denken aan:

  • Speciale RVS servomotoren 
  • Stages met lineaire motoren   
  • Mechanische (veiligheids)koppelingen 
  • Elektrische schakelkasten 
Applicatie